Нацгвардієць Віталій Марків розповів про звільнення від окупантів Святогірська Донецької області

від Стожари

Святогірськ Донецької області знаходиться під контролем Збройних сил України. Про це повідомив боєць Національної гвардії Віталій Марків.

Про це повідомив боєць Національної гвардії Віталій Марків у відео, яке він зняв біля будівлі Святогірської міськради.

«Підрозділ НГУ, ЗСУ та територіальної оборони увійшли до міста Святогірськ. Крок за кроком, метр за метром ми звільняємо нашу землю від окупантів. Перемога буде обов’язково за нами», – сказав він у відеозверненні.

А ще кілька років тому за визволення Віталія з італійської в’язниці, в яку він потрапив за сфабрикованим звинуваченням, боролася не тільки вся Україна, а й вся українська діаспора. Тепер Віталій Марків захищає свою країну зі зброєю в руках.

Нагадаємо, 30 червня 2017 року в Італії затримали нацгвардійця Віталія Марківа за підозрою у причетності до загибелі італійського фоторепортера Рокеллі і його перекладача росіянина Миронова у Слов’янську в травні 2014 року.

У липні 2019 року суд міста Павія виніс вирок Марківу, засудивши його до 24 років позбавлення волі.

Читайте також: Весь час в італійській тюрмі мене намагалися спровокувати – Віталій Марків

У серпні 2020 року Національна поліція України в рамках розслідування кримінального провадження за фактом загибелі італійського фотокореспондента провела низку слідчих дій на місці подій, в Слов’янську і на горі Карачун, та отримала докази невинуватості Віталія Марківа.

3 листопада 2020 року Апеляційний суд Мілана повністю виправдав Марківа. Тоді, українці з усієї Італії зібралися біля апеляційного суду в Мілані, щоб підтримати Віталія Марківа.

У колонії для особливо небезпечних злочинців “Опера” в Мілані українського бійця утримували три роки і три місяці, через сфабриковані звинувачення кремлівських блазнів.

Схожі публікації

Залишити коментар