Киян та гостей української столиці запрошують до Національний заповідник «Софія Київська» на мистецьку виставку Вузлова лялька “Князівни та княгині України”

від Стожари

З 10 вересня по 20 жовтня у Національному заповіднику «Софія Київська» проходить мистецька виставка Вузлова лялька “Князівни та княгині України”.

Про спільну волонтерську роботу майстринь з різних країн світу, що відображує добу Київської Русі (9 -13 століття), Порталу української діаспори “Стожари” розповіла відома майстриня, викладачка в українській школі «Еллісів» в Осло (Норвегія) Ніна Хаген.

“Спробуймо лялькою розказати про відомих нам київських князів та про жінок, пов’язаних із княжим життям та з історичним минулим нашої країни. І це не лише моя улюблена королева Еллісів, не лише імена чотирьох князівен: Анни, Агати, Єлизавети і Анастасії”, – говорить пані Ніна.

Майстрині створили образи на основі вузлової ляльки, відтворили давньоруський одяг доби середньовіччя, розказують про жінок, пов’язаних із княжим життям та з історичним минулим нашої країни, прославляють жіночі історичні постаті, від яких беруть початок найвідоміші королівські династії світу.

Виставка налічує понад півсотні авторських ляльок, об’єднує історію та лялькарство.

Організатором виставки є Тетяна Золочевська “Tato Zolo” з міста Бремена, Німеччина.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про “Ляльки для ненароджених” – проєкт присвячений роковинам Голодомору в Україні, який започаткувала у 2018 році Тетяна Золочевська з міста Бремена, Німеччина.

Схожі публікації

Залишити коментар