Дев’ять країн ЄС більше не видають туристичні візи росіянам #visaban

від Стожари

Рішення Ради Євросоюзу про повне припинення угоди про спрощений візовий режим з Росією набуло чинності 12 вересня 2022 року. Латвія, Литва, Естонія, Польща, Чехія, Словаччина, Данія, Бельгія та Нідерланди більше не приймають від громадян Росії документи на оформлення туристичних віз.

В Асоціації туроператорів Росії, також повідомили, що третина країн Європейського Союзу не видають туристичні візи росіянам. Разом з тим, російські туроператори зазначили, що деякі країни продовжують приймати документи у росіян на візи під туристичні поїздки (Італія, Іспанія, Греція, Франція, Угорщина та Кіпр). Вони видають національні візи.

ЄС наразі не вводить загальну заборону на туристичні поїздки росіян, оскільки низка країн, у тому числі Угорщина, виступили проти.

Однак з 12 вересня набуло чинності рішення Ради ЄС про призупинення дії угоди про спрощення візового режиму з РФ, у звязку з чим, процес отримання віз до країн ЄС для росіян став значно тривалішим і дорожчим.

Разом з тим, низка країн ЄС в односторонньому порядку припинила видачу віз ЄС росіянам для туристичних поїздок, деякі держави, зокрема балтійські, зробили це ще весною.

Нагадаємо, у Франції “російські туристи” побили двох жінок через прослуховування української музики. Українська громада застерігає, що сьогодні російські чоловіки б’ють українських жінок, а завтра “відважні російські туристи” будуть бити й жінок та дітей інших європейських країн!

Схожі публікації

Залишити коментар