Міносвіти росії соромливо прибрало всі згадки про «спецоперацію» в Україні з методичок для вчителів

Міністерство освіти російської федерації у вересні оновило методички для вчителів, за матеріалами яких проводяться класні години «Розмови про важливе». З них тепер прибрали згадки про війну в Україні.

Про це повідомляє ТГ-канал «Альянс учителей».

«Міносвіти оновило методички та всі матеріали до уроку «Розмови про важливе» 12 вересня. Звідти прибрали всі згадки про Україну, «спецоперацію», «захист російських людей», «не страшно померти за батьківщину» та іншу пропаганду», – йдеться у повідомленні.

Також портал “Медіазона” звернув увагу, що зі сценаріїв до занять «Наша країна – росія» для 5-11 класів зник розділ «Патріотизм та спеціальна військова операція». Раніше матеріали до цього уроку містили згадки про війну в Україні та «подвиги» російських військових на Донбасі.

За задумом міносвіти рф, у новому навчальному році кожен понеділок у всіх школах країни починатиметься із заняття на теми, «пов’язані з ключовими аспектами життя людини в сучасній росії».

Раніше ЗМІ виявили, що в методичках до класних годин у школах рф міститься пропаганда війни в Україні. Активісти закликали вчителів бойкотувати ці уроки. Батьки російських дітей, які намагалися захистити учнів від промивання мозку, повідомляли про тиск з боку адміністрацій шкіл.

Як повідомлялося, до 1 вересня у Маріуполі окупанти не змогли відкрити школи, а до Мелітополя завезли 500 вчителів з рф – українських дітей намагаються “зомбувати” пропагандою.

Схожі публікації

Залишити коментар