У яких бібліотеках Австрії можна знайти українські книжки?

Посольство України в Австрії передало україномовні художні книжки для дітей та дорослих у міську бібліотеку Wissensturm міста Лінц та ще в чотири бібліотеки Відня. 

Про це повідомляється на офіційній ФБ-сторінці української дипмісії.

“Посольством України в Республіці Австрія було передано україномовні художні книги для дітей та дорослих в міську бібліотеку Wissensturm міста Лінц для наповнення “Української книжкової полички”. Також українські книги зовсім скоро з’являться ще в чотирьох бібліотеках міста Відень”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дипломати посольства передали художні книги для дітей та дорослих для наповнення “Українських книжкових поличок” в головній бібліотеці Відня (Hauptbücherei), дитячій бібліотеці мов світу (Kinderbücherei der Weltsprachen), Бібліотеці освітнього центру Сіммерінг (Bildungszentrum Simmering) та Філадельфіябрюке (Philadelphiabrücke).

Книги були надані від видавництва “Абабагаламага” Івана Малковича та в рамках благодійної акції “Українським дітям – українську книгу”, започаткованої Держкомтелерадіо спільно з Офісом Президента України, Міністерством культури та інформаційної політики України та Міністерством закордонних справ України .

“Окрім того, представники бібліотек запевнили, що планують самостійно закуповувати книги в українських видавців. Продовжуємо працювати над тим, щоб українська книга була доступною для українців як у столиці, так і в інших містах Австрії”, – повідомили у посольстві.

Як повідомлялося, щоб зібрати гроші на авто для ЗСУ, кияни здали на макулатуру 48 тисяч російських книжок.

Схожі публікації

Залишити коментар