Проєкт «Українська весна» розпочне у вересні новий культурний сезон у Франції

Проєкт «Українська весна» за підтримки Українського інституту та посольства України у Франції розпочинає у вересні новий сезон, який познайомить французьку публіку з сучасним українським культурним контекстом.

Про це повідомили у пресслужбі Українського інституту.

«З вересня до лютого 2023 у рамках «Української весни» відбудеться близько 50 подій: лекцій, дискусій, кінопоказів, концертів, перформансів, літературних читань тощо. Кожна з них передбачає залучення аудиторії онлайн чи наживо», – поінформували в Українському інституті.

Зазначається, що мета «Української весни» – забезпечити якісний український контент у французькому експертному культурному полі, розширити фахові дискусії щодо історії та культури України і засобами культури і мистецтва спростувати хибні уявлення французів про Україну.

Програма нового сезону, зокрема, включає три виставки українського сучасного мистецтва, шість нетворкінгових зустрічей для представників сфери культури з України та Франції за напрямками музейна справа, пам’яткоохоронна сфера, кураторство сучасного мистецтва, журналістика, освіта у сфері культури, книжкова сфера.

Цієї осені події «Української весни» відбудуться не лише на базі Українського культурно-інформаційного центру в Парижі, а також на партнерських майданчиках.

На новий сезон запланована співпраця з французькими інституціями:

Centre Georges Pompidou,

Sorbonne Université,

Palais de Tokyo,

Musee d’Orsay,

CNL,

Inalco,

Académie de Paris,

Institut Français тощо.

Українську культуру представлятимуть:

  • Щербенко Арт Центр;
  • ЄрміловЦентр;
  • Харківський літературний музей;
  • Український інститут книги;
  • Мистецький арсенал;
  • Одеський художній музей;
  • Львівська академія мистецтв тощо.

Варто зазначити, Проєкт «Українська весна» є ініціативою Українського інституту в партнерстві з посольством України у Франції. Він здійснюється за підтримки Благодійного фонду Dofa Fund та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Як повідомлялося, жовто-блакитні прапори заполонили Париж 24 серпня.

Схожі публікації

Залишити коментар