Українське Культурне Товариство «Просвіта» в Аргентині взяло участь у «Фестивалі громад»

від svit_admus

4 вересня у Буенос-Айресі на історично визначній Авеніда де Майо, за участю Українського культурного товариства «Просвіта» відбувся «Фестиваль Громад».

Про це Порталу української діаспори “Стожари” повідомив референт Референтури преси УКТ «Просвіта» в Аргентині, член управи Конґресу українців Канади – відділ Торонто Хав’єр Апонюк Савич.

Крім української «Просвіти» в фестивалі взяли участь понад 50 громад. Учасники заходу насолоджувалися виступами музичних колективів, колоритами народних танців, дегустаціями типових страв, ремісничими виробами, майстер-класами, тощо.


Чисельну делегацію «Просвіти» склали її члени, український ансамбль народного танцю «Просвіта», капела бандуристів «Тарас Шевченко», сестринські організації Об’єднання Жінок «Просвіта» та Спілка Української Молоді.

“Цілий день, а особливо під час параду, українська група, яка марширувала під гаслом “Вільна, суверенна, незалежна і територіально цілісна Україна” отримала підтримку публіки, присутніх громад та визнання міської влади”, – розповів Хав’єр Апонюк Савич.

Ця подія відбулася в рамках “Національного Дня Іммігранта” в Аргентині, який було проголошено 4 вересня 1949 року на честь дати, коли Перший Тріумвірат у 1812 році підписав указ, який заохочував приймати в країні “осіб усіх націй та їхні сім’ї, які бажають оселитись та проживати на території”.

Схожі публікації

Залишити коментар