Зеленський та Макрон обговорили три важливих питання: ЗАЕС, війна, допомога Україні

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 5 вересня, провів півторагодинну телефону розмову зі своїм французьким колегою Емманюелем Макроном. За цей час посадовці обговорили три важливих питання, серед яких візит місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС.

Про це пан Зеленський повідомив у власному Twitter-акаунті.

Крім візиту представників Міжнародного агентства з атомної енергії на Запорізьку АЕС в Енергодарі, Зеленський обговорив з Макроном ситуацію на фронтах, а також підтримку України з боку Франції. Деталей розмови не розголошується.

«Поінформував французького колегу про ситуацію на фронті та перебіг протидії агресії РФ. Скоординували подальшу оборонну підтримку з боку Франції. Обмінялися оцінками результатів місії МАГАТЕ на ЗАЕС»,— додав з цього приводу президент України.

Варто зазначити, що за кілька днів до цієї розмови президент Франції Еммануель Макрон заявив, що треба продовжувати діалог з країною- агресором рф та російським диктатором володимиром Путіним. На його думку, саме у цьому полягає робота дипломата і він не хоче допустити, аби перемовником була тільки Туреччина. Примітно, що з приблизно такою ж заявою виступив 1 вересня й канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Як повідомлялося, Франція надасть українським медикам 10 тисяч ноутбуків та допоможе у розмінуванні Чернігівщини.

Схожі публікації

Залишити коментар