10-й Чемпіонат світу з футболу серед команд закордонних українців завершився у Румунії

У Румунії завершився 10-й Чемпіонат світу з футболу серед українських діаспорних команд, у якому брали участь понад 150 спортсменів у складі восьми команд з чотирьох країн світу – Ізраїлю, Польщі, Румунії та Угорщини.

Про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Румунії.

В урочистій церемонії нагородження переможців та офіційного закриття чемпіонату взяв участь радник-посланник Посольства України в Румунії Паун Роговей. Він привітав учасників та переможців чемпіонату, наголошуючи на важливість єдності та взаємної підтримки українців, незалежно від країни, в якій вони знаходяться.

Також пан Роговей висловив вдячність Союзу українців Румунії (СУР) за організацію заходу, який через повномасштабну війну росії проти України відбувся на території Румунії, а також Міністерству спорту Румунії, Румунській Федерації Футболу та Міжнародній організації українських громад «Четверта хвиля» за надану підтримку у проведенні чемпіонату.

У рамках заходу, у День пам’яті захисників України, вшанували пам’ять загиблих в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Як повідомив у Фейсбуці Союзу українців Румунії, другий рік поспіль, переможцем світової першості серед закордонних українців стала команда Марамуреської філії СУР.

Друге місце посіла команда Тіміської філії СУР.

Бронзові медалі змагання виграла команда з Польщі ФК «Діспора» (Бидгощ), а четверте місце посіла команда ФТ «Фенікс» з Ізраїлю.

Голова Союзу українців Румунії Микола-Мирослав Петрецький подякував ФФР та Міністерству спорту Румунії за підтримку не лише в організації цього футбольного свята, а й за підтримку, надану українським сусідам з початку російського вторгнення 24 лютого.

Голова СУР привітав команди-учасниці, наголосивши, що в таких спортивних змаганнях немає переможених, а лише переможці.

Нагадаємо, IX Чемпіонат світу з футболу серед українських діаспорних команд відбувся у серпні 2021 року в українському місті Ірпінь на Київщині.

Як повідомлялося, “Футбол заради життя” – дитяча спортивно-благодійна акція військового часу – всімнадцяте відбулася на Буковині.

Схожі публікації

Залишити коментар