Мешканці Бурятії, які переїхали до Криму, вже стали шкодувати про переїзд

від Стожари

Мешканці Бурятії, які переїхали до Криму після окупації півострова, з початком так званої “спецоперації” вже стали шкодувати про свій переїзд і планують повернутися “на материк”. Про реальну ситуацію у Криму написало навіть одне бурятське видання.

Про це Інформаційному порталу української діаспори “Стожари”, повідомив Сергій Кузан — голова та співзасновник Українського центру безпеки та співпраці.

Зокрема, у матеріалі йдеться про те, що після того, як у Криму почастішала “бавовна” на складах, аеродромах, а також у штабі Чорноморського флоту, з півострова почали масово виїжджати не лише туристи, а й так звані “понаїхи”, у версії міноборони рф ніхто особливо не вірить.

Попри запевнення окупаційної влади, що у Криму все гаразд, з початком повномасштабного вторгнення ситуація на півострові кардинально змінилася, особливо для тих, хто вірив російській владі, і переїхав сюди під час волання “кримнаш”.

“З весни щодня в небі гудуть літаки та вертольоти, туристів стало мало, пляжі напівпорожні, закрився аеропорт Сімферополя, і дістатися центральної росії тепер можливо лише поїздом або автобусом Кримським мостом з перекладними до аеропорту в Сочі. Різко зросли ціни практично на все”, – розповідає військовий пенсіонер з Бурятії, який звісно підтримав війну в Україні.

Після окупації Криму він продав свою трикімнатну квартиру в Улан-Уде та купив “двушку” у Севастополі. Тепер же сім’я бурята вирішила їхати, вони  виставили квартиру на продаж, але за два місяці було лише два дзвінки, а в останньому випадку запропонували продати житло втричі дешевше. 

Окрім того у матеріалі кілька разів згадується, що Україна вважає Кримський міст незаконним, і він перебуває під загрозою “натівських ракет”. 

“Хто ж знав, що все так обернеться”, – каже росіянин, який сподівається, що вдасться повернутися на материк без надто серйозних фінансових втрат. 

“Надія, як кажуть, вмирає останньою” – підсумовує видання.

Що ж, тікайте, це лише початок. Україна звільнить усі свої території. Крим – Україна!

Схожі публікації

Залишити коментар