Власний медальний рекорд на Чемпіонаті Європи з боксу зробила збірна України серед юнаків та дівчат

від Комарі Альберт

В турецькому місті Ерзурум завершився чемпіонат Європи з боксу серед юнаків і дівчат 2008-2009 р.н. Українська збірна, яку очолює відомий львівський тренер Василь Шан, здобула на ньому рекордні для України 14 нагород (із двадцяти восьми учасників національної збірної команди України на Чемпіонаті Європи), що дозволило посісти нашим хлопцям та дівчатам друге загальнокомандне місце.

Це – п’ять перших місць, сім других місць і два третіх місця.

На першій сходинці п`єдесталу розташувалася команда Англії, а трійку кращих замкнула збірна Туреччини. Варто зазначити, що найкращим боксером цьогорічної Європейської першості було визнано нашого Владислава Железнова, який виступав у ваговій категорії до 57 кілограм.

У чоловічих змаганнях Англія здобула чотири золоті медалі, українці – три, а ірландці – дві. У змаганнях серед дівчат найкращими стали господарки турніру. Представниці Туреччини здобули чотири медалі, боксерки з Англії – три і ще дві нагороди найвищого гатунку в українок. До вашої уваги повний список вітчизняних медалісток та призерів змагань:

ЮНАКИ.ЗОЛОТО

57 кг – Железнов Владислав
60 кг – Безуглий Іван
63 кг – Деметер Федір

СРІБЛО
37-40 кг – Артеменко Сергій
54 кг – Тимчук Богдан
66 кг – Татаренко Олексій
80 кг – Козакевич Йосип-Владислав

ДІВЧАТА. ЗОЛОТО

44 кг – Семенів Христина
46 кг – Овсепян Уляна

СРІБЛО

51 кг – Дудин Діана

60 кг – Мовчан Софія

70 кг – Новікова Софія

БРОНЗА

38 кг – Гавриляк Ангеліна

42 кг – Лягоцька Софія

“Щиро дякую і низький уклін усім спортсменам і спортменкам, їх особистим тренерам, президентам обласних федерацій, меценатам і усім хто допомагав національній команді України з боксу серед юнаків хлопців та дівчат у цій поїздці на Чемпіонат Європи, – зазначив Василь Шан. – Ми це зробили колективно у цей нелегкий час, разом! Я вважаю, що в таких умовах, коли все було дуже складно , ми все одно змогли показати усім , що будь-які складнощі нам по силах , тому що за нашу країну на все готові і відстояли нашу державу на цьому чемпіонаті гідно ! Щиро дякую усім у команді за стійкість і мужність! Ви – кращі сини та доньки України ! А наш виступ присвячуємо нашій неньці Україні та ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ! За те , що ви у нас є – ДЯКУЄМО! Слава Україні !!!”.

Схожі публікації

Залишити коментар