Глава МЗС Бельгії вибачилася за незаконне відвідання Криму

Міністр закордонних справ Бельгії Аджа Лябіб пояснила свій візит до окупованого Криму на зустрічі у Празі з українським колегою Дмитром Кулебою. Чиновниця визнала, що порушила норми закону при перетині кордону.

Про це повідомляє МЗС України.

Пані Лабіб надала роз’яснення щодо своєї поїздки в Україну (Крим). Торік, як журналістка і режисерка-документалістка, вона відвідала місто Севастополь у Криму на порушення законодавства України. Вона втілювала проєкт, метою якого було продемонструвати, як росія використовувала культуру та пропаганду, як митці живуть під утисками у такий складний історичний період.

“Вона щиро шкодує, що цей візит відбувся за таких обставин. Міністерка Лабіб завжди захищала суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах, а також статус Криму як невід’ємної частини України», – наголосило міністерство.

Лабіб особисто запевнила український народ у своїй підтримці та готовності Бельгії сприяти відновленню миру та відбудові України.

Зі свого боку, пан Кулеба привітав щиру відданість Бельгії в питанні підтримки територіальної цілісності України, а також оцінив внесок, який вона робить для цього.

Під час зустрічі голова МЗС України розповів про військову, дипломатичну та гуманітарну ситуацію в державі, а також про тривоги стосовно Запорізької АЕС.

Сторони обговорили подальшу допомогу Україні задля захисту своєї території. У цьому контексті Лабіб поінформувала українського колегу про підтримку з боку Бельгії, яка включає нещодавно виділені Бельгією 8 млн євро на нелетальну допомогу для Збройних сил України.

Лабіб також привітала надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС у червні. Бельгія готова підтримувати Україну в просуванні на шляху до повноправного членства в ЄС, зокрема шляхом реалізації ключових реформ, особливо в сфері верховенства права.

Український та бельгійський міністри домовилися провести наступну зустріч під час майбутньої сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, щоб обговорити двосторонні проєкти в Україні.

Як повідомлялося, Через повномасштабну війну цьогоріч Другий саміт Кримської платформи відбувся онлайн.

Схожі публікації

Залишити коментар