На фестивалі мистецтва та музики Burning Man 2022 створили інсталяцію з тризубом в підтримку України

від Стожари

На фестивалі Burning Man 2022 литовсько-американський табір Amber Dust створив інсталяцію з тризубом, щоб показати підтримку Україні у боротьбі за свободу та демократичні цінності.

Арт-об’єкт Freedom Trident має висоту близько 4,8 метрів. Інсталяція створена з фанери і зібрана стільниковим способом.

“Ми обрали герб України, який, як вважають, виник як родовий символ, синтез божественних стихій вогню та води у проявленому світі. Три точки, три світи та трійці завжди присутні в людській міфології та культурі. Сьогодні тризуб є символом єдності та свободи. Символ наполегливості та цілеспрямованості, символ боротьби за свободу та демократію. Мудрість, закладена в тризубі, універсальна”, – пояснюють митці

Наприкінці фестивалю Тризуб Свободи хочуть розібрати та подарувати українській діаспорі Південної Каліфорнії, хоча традиційно скульптури спалюють у вогні в останній день заходу. 

Раніше стало відомо, що українська співачка Аліна Паш виступить на фестивалі Burning Man 2022. Про це вона повідомила в Instagram.

Фестиваль Burning Man щорічно проходить у пустелі Блек-Рок у штаті Невада з 1986 року. Одні з гасел заходу – максимальне самовираження, громадянська відповідальність і спільні зусилля для організації свята.

Цього року фестиваль проходить з 29 серпня по 5 вересня 2022 року.

Схожі публікації

Залишити коментар