“Футбол заради життя” – дитяча спортивно-благодійна акція військового часу – всімнадцяте відбулася на Буковині

від Комарі Альберт

Продовжує свій шлях буковинськими футбольними полями дитячо-юнацька футбольна-благодійна акція «ФУТБОЛ ЗАРАДИ ЖИТТЯ», яка здійснюється Асоціацією футболу Чернівецької області. Назва акції ще з весни стала справжнім брендом футбольної Буковини у світі дитячого футболу.

Цього разу змагання в рамках акції відбулися на чернівецьких стадіонах «Хет-Трик Арена» і «Олімпія», і мали вони також особливу мету, трохи інакшу за попередні. 17-та акція «ФУТБОЛ ЗАРАДИ ЖИТТЯ» збирала кошти на підтримку діточок, які постраждали від війни з окупантами.

Нагадаємо, попередні 16 акцій від АФЧО мали за мету допомогти дітям з інших регіонів України, які тимчасово, через військові дії, вимушено знаходяться на території Чернівецької області, а також дітлахам, чиї батьки зі зброєю в руках захищають нашу країну в лавах ЗСУ.

17-та акція «ФУТБОЛ ЗАРАДИ ЖИТТЯ» відбулася між дитячими футбольними командами у віковій категорії 2010 р.н. На поле протягом 27-28 серпня вийшли 12 команд – 9 чернівецьких, а також команди з Іспаса, Топорівців і Снятина Івано-Франківської області.

В запеклій боротьбі перемогла команда ДЮСШ «Буковина-1», а у фіналі буковинцям поступилися гості зі снятинської ДЮСШ. В матчі за ІІІ місце «Буковина-2» була сильнішою за чернівецьку «Спарту». Цікаво, що «Буковина-2» з «бронзовими» медалями пропустили протягом турніру всього два м’ячі, тоді як переможець – «Буковина-1» – пропускала тричі…

Протягом турніру організаторам вдалося зібрати в якості вступних внесків 24 000 гривень, які підуть на потреби діточок, що постраждали від війни з окупантами.

Квартет кращих команд було нагороджено пам’ятними медалями і футбольними м’ячами від АФЧО, кращих гравців від кожної команди – пам’ятними статуетками і футбольним екіпіруванням від партнерів змагань. Окрім цього, організаторами було проведено ряд футбольних конкурсів, і переможці-конкурсанти в якості призів також отримали футбольне екіпірування від відомого італійського бренда.

В церемонії нагородження брали участь віце-президент Української Асоціації футболу Василь Орлецький, перший заступник голови АФЧО Сергій Задорожняк, директор Чернівецької обласної ДЮФЛ, перший в історії українського футболу капітан Націоналної збірної України Юрій Шелепницький, а також голова «Волонтерського штабу захисту України Володимир Дорош.

Альберт Комарі, (A-3 SPORT MEDIA PRODUCTION), спеціально для сайту “Стожари”

Фото – Оксана Ісарук (A-3 SPORT MEDIA PRODUCTION)

Схожі публікації

Залишити коментар