Фінські митники забирають у росіян гроші

від Стожари

Фінська митниця почала вилучати у громадян рф готівку при виїзді на територію росії. Справа в санкціях Євросоюзу, який заборонив вивозити до росії банкноти, номіновані у євро.

Вилучені гроші росіяни можуть передати будь-кому, хто їде до Фінляндії, або залишити їх на зберігання в пунктах пропуску.

Разом з тим, в соціальних мережах люди пропонують росіянам передавати ці кошти на потреби ЗСУ для швидкої перемоги України.

Раніше фінські ЗМІ повідомляли, що російські туристи масово спустошують банкомати на сході Фінляндії. Таким чином росіяни намагались перевести російські рублі в готівку євро.

Як зазначається, туристи з Росії масово знімали готівку зі своїх карток, які обслуговує китайська платіжна система UnionPay. Вона – єдина велика міжнародна система, що залишилася в Росії, оскільки після повномасштабного вторгнення РФ в Україну від росіян пішли і Mastercard, і Visa і American Express.

У Фінляндії почали помічати, що саме через карти UnionPay російські туристи знімають гроші та оплачують покупки на східному кордоні.

Регіональний менеджер компанії Nokas nosto, яка обслуговує банкомати, заявила, що готівку почали знімати з рекордною швидкістю саме після того, як Фінляндія відкрила кордон для росіян.

Схожі публікації

Залишити коментар