Медбатальйон «Госпітальєри» вже отримав балістичні шоломи від СКУ

Глобальна ініціатива зі збору пожертв Світового конґресу українців (СКУ) #UniteWithUkraine реалізувала доправлення на фронт 200 балістичних шоломів загальною вартістю 75 тисяч доларів медичному батальйону «Госпітальєри».

Про це повідомляється на сайті СКУ.

Варто зазначити, невійськовий Медичний батальйон «Госпітальєри» надає допомогу будь-якому волонтеру, військовому чи цивільному в зоні бойових дій, які потребують першої допомоги чи терапевтичного лікування. Екіпажі Госпітальєрів евакуюють, стабілізують і транспортують поранених із зони бойових дій до бази або прифронтових госпіталів.

Добровольці медичного батальйону надають постійну підтримку пораненим у Дніпрі в Обласній клінічній лікарні ім. Мечникова – куди транспортують більшість важкопоранених. Госпітальєри також надають післялікарняну та реабілітаційну підтримку постраждалим та їхнім родинам.

Зауважується, що протягом останніх шести місяців СКУ у рамках своєї кампанії UniteWith Ukraine збирав кошти на закупівлю та доставку нелетального оснащення для захисників України. Кампанія успішно зібрала 25 мільйонів доларів США, 100% з яких було використано, щоб допомогти Україні зберегти свою свободу, включно з цією останньою критично важливою поставкою Госпітальєрам.

Як повідомлялося, Світовий конґрес українців разом із глобальною ініціативою Президента України UNITED24 закликають усі українські громади та організації світу допомогти створити для захисників України «Армію Дронів» – проявити реальну підтримку від світового українства.

Схожі публікації

Залишити коментар