До Дня Незалежності України в Німеччині тисячі людей вийшли на акції “жовто-блакитної” підтримки

від Комарі Альберт

У Німеччині 24 серпня, До Дня Незалежності України, тисячі людей – як українців, так і представників інших націй – взяли участь в акціях на підтримку України у низці міст різних регіонів.

Про це повідомляє “Spiegel”.

Зокрема, демонстрація у столиці Німеччини Берліні від церкви на Брайтшайдплац, де відбувся молебен, рушила до Брандебурзьких воріт. Люди несли українські прапори, хтось спеціально одягнувся у жовто-блакитні кольори. Акцію ініціювала українська організація в Німеччині “Віче”.

За оцінками поліції, у даному заході брали участь близько 3500 осіб, хоча організатори акції попередньо очікували до 10 тисяч учасників. 

У Франкфурті-на-Майні – економічній столиці Німеччиин – демонстрація на підтримку України та українців , за оцінками поліції, зібрала близько 5 тисяч осіб.

Будівлю регіонального уряду землі Гессен до Дня Незалежності України підсвітили кольорами українського прапора, а на будівлі земельного парламенту підняли прапор України.

У місті Майнц учасники акції на підтримку України сформували живий ланцюг через міст Теодора Хойса. 

Приємно, що Україна в цей складний для себе час отримала від Німеччини хоча б таку моральну підтримку до свого головного свята, хоча головної підтримки – у вигляді необхідної нам зброї – поки що не дуже вже і є…

І, звичайно, щира подяка за партріотизм і розуміння німецьким українцям! Допоки українці усього світу кохаються – нас не перемогти нікому, і тим більше – гнилій, просяклій пліснявою русні!

Схожі публікації

Залишити коментар