Новий сезон – нова традиція! В Україні стартував Чемпіонат УПЛ з футболу сезону-2022/23

від Комарі Альберт
Вчора, 23 серпня, наперекір усім потугам окупантів і “гавкотіння” критиканів, стартував Чемпіонат України з футболу сезону-2022/23 під егідою Української Асоціації футболу. 
 
Звичайно, що це – дуже особливий Чемпіонат України. В першу чергу через повномасштабну війну з русньою. По-друге, Українська Професійна Ліга сезону-2022/23 символічно стартувала в День Державного Прапора України. Більше того, стартував новий сезон з абсолютно унікальним синьо-жовтим стягом!

Історія цього прапора розпочалась 27 липня 1976 року, під час матчу 1/2 фіналу футбольного турніру Олімпіади-1976 між збірними СРСР і НДР. У другом таймі поєдинку з цим національним символом вибіг на поле Олімпійського стадіону в канадському місті Монреаль канадець українського походження Данило Мигаль. Данило станцював гопак і вигукнув: “Свобода Україні!”. Таким чином він підтримав українських футболістів — гравців київського “Динамо”, яких тогочас була більшість у складі збірної СРСР.

А ще патріотична акція Данила дала чіткий сигнал усьому світу: Україна ніколи не змириться з радянською окупацією та в майбутньому обов’язково здобуде свою Незалежність. Так і сталося в 1991 році.
 
Перед початком нового футбольного сезону в Україні в умовах повномасштабної війни проту російських окупантів Данило Мигаль передав історичний прапор Президенту України Володимиру Зеленському.
“Глава Держави відіграв ключову роль у відродженні футбольного життя в нашій країні, за що йому дуже вдячний!, – зазначив президент УАФ Андрій Павелко. – І зараз він передав цей унікальний стяг усій українській футбольній спільноті. Як символ нескореності і хоробрості патріотів України, як символ зв’язку багатьох поколінь українців, а також як символ яскравих футбольних перемог України!”.
Вчора на НСК “Олімпійський” президент УАФ разом із учасниками того матчу у складі збірної СРСР в Монреалі Олегом Блохіним і Володимиром Онищенком, а також капітанами команд-учасників першого матчу УПЛ особливого сезону-2022/23 вперше підняли цей унікальний прапор в нашій державі. А далі…  Він мандруватиме з клубами по іншим містам України, щоби якомога більше наших міст змогли надихнулися його особливою енергетикою.
В майбутньому, я щиро в це вірю, прапор Данила Мигаля обов’язково побуває також в Донецьку, Луганську, Херсоні, Маріуполі, Сімферополі і Севастополі, – впевнений Андрій Павелко. – Символічно, що перший удар по м’ячу в цьому поєдинку зробив поранений в боях за Київщину воїн полку “Азов” Ярослав, якому, як і всім нашим воїнам-захисникам аплодували футболісти і тренери “Шахтаря” і “Металіста-1925”.
Новий сезон розпочинається з новою традицією — виходом усіх команд на поле в державних прапорах України — у кольорах Свободи і Сили. Футбольне життя Незалежної України відроджується в умовах повномасштабної війни, адже Футбол і Спорт – це та сила, яка здатна ще сильніше об’єднати усіх українців у такий важливий і важкий час.
 
Гасла турніру: “Поки ми граємо, ми непереможні!” і “Ми однієї сміливості!”.
 
І ще від Андрія Павелка: “Дякую Президенту України, Міністерству молоді та спорту, Міністерству оборони, МВС, Національній поліції, ДСНС, УПЛ, ПФЛ і всій команді УАФ за успішну підготовку і початок сезону 2022/23! Ми боремося і перемагаємо! Футболсьогодні прямує на підтримку ЗСУ і заради нашої спільної перемоги!
Слава Героям Слава ЗСУ! Слава Україні!”.
АЛЬБЕРТ КОМАРІ, спеціально для сайта “СТОЖАРИ”

Читайте також: Український прапор і гопак на матчі СРСР — НДР: протест українця з діаспори на Олімпіаді-1976

Схожі публікації

Залишити коментар