“Золото” Чемпіонату Європи – історична перемога Ярослави Магучіх!

від Комарі Альберт

Українська скарбничка на Мультиспортивному Чемпіонаті Європи-2022 у німецькому місті Мюнхен поповнилась ще одним, неймовірно важливим “золотом”. Перемогу зі стрибків у висоту здобула наша головна надія Ярослава Магучіх.

У фіналі змагань Україну представляли одразу три українки – Ярослава Магучіх, Ірина Геращенко та Юлія Левченко. Якраз киянка Левченко першою з наших легкоатлеток закінчила для себе ці змагання.

Юлія підкорила планку на висоті 1.82 та 1.86. А от 1.90 метра стали непосильними для українки. Левченко закінчила чемпіонат Європи-2022 на 9-му місці.

Магучіх розпочала для себе змагання з 1.86, яку успішно взяла з першої спроби. Ярослава до 1.97 йшла без провалів. Усі висоти уродженка Дніпра брала з першого стрибка.

Щодо Геращенко, то на межі Ірина опинилась на висоті 1.93, яку взяла лише з останньої третьої спроби. І так, Магучіх та Геращенко пробились у фінальну частину змагань.

Далі у секторі організатори підійняли планку на 1.95 метра. Ярослава на “відмінно” висоту взяла з першого стрибка та пішла відпочивати. На жаль, цього не можна сказати про Ірину. Геращенко використала усі три спроби, але так і не підкорила дану висоту.

Геращенко їде з Мюнхена з 1.93 метра та 5-м результатом.

У фінальній боротьбі за “золото” у секторі залишились лише дві стрибунки – Ярослава Магучіх та чорногорка Марія Вукович. Остання, вже сповнена радісних емоцій. першу спробу змарнувала. Вукович пролетіла під планкою, а у двох наступних планка була збита.

Перші дві спроби Магучіх були невдалими, але на останню спробу Ярослава підійшла вже у статусі чемпіонки, адже використала меншу кількість спроб. Проте підкорити 1.97 українці так і не вдалось…

Ярослава Магучіх – чемпіонка Європи зі стрибків у висоту! Вона – перша чемпіонка Європи зі стрибків у висоту в історії України!

Призерки зі стрибків у висоту (у метрах)

  1. Ярослава Магучіх (Україна) – 1.95
  2. Марія Вукович (Чорногорія) – 1.95
  3. Ангеліна Топіч (Сербія) – 1.93

Ярослава Магучіх принесла Україні п’яту нагороду та другу золоту медаль з легкої атлетики на Мультиспортивному Євро-2022 у Мюнхені.

Схожі публікації

Залишити коментар