У Франції 700 українських дітей-біженців здали ЗНО

Через війну багато українських старшокласників-випускників вимушено покинули Україну і продовжували навчання онлайн, зокрема і у Франції. Більшість з них обрали для себе Вищий навчальний заклад серед українських ВУЗів. А здача ЗНО є обов’язковою умовою для вступу.

Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) разом з Міністерством освіти Франції (Ministère de l’Education nationale et de la Jeunesse) та Академією Парижу (Académie de Paris) розробили спільний проект проведення ЗНО для українських дітей.

Про успішну реалізацію цього проекту пише francetvinfo

Українські школярі отримали можливість обрати найближче місто для проходження тестів, а саме: Париж, Бордо чи Марсель.

Тимчасовий Паризький екзаменаційний центр (відповідальна центру Лілія Дорундяк) працював у Сорбонському університеті медичного факультету. Українська команда вчителів, які працюють в Академії Парижу разом із французькими колегами створили для 700 учасників тестів найкращі умови для важливої екзаменаційної процедури.

“ЗНО цього року проходило у вигляді Національного мультипредметного тесту з трьох предметів : української мови, історії України та математики. Вступні випробування традиційно відбулися на засадах прозорості та справедливості, що притаманне нашій українській освіті та, власне, і країні, де нашим дітям надали цю можливість. Самі ж учасники, які після завершення тестування спокійно залишали комфортні аудиторії, дякували за якісну організацію, за психологічну підтримку. Ще не один раз ми почуємо слова батьківської вдячності органам місцевої влади, Міністерствам України та Франції, освітянам за прояв гуманізму та високе розуміння співдружності і взаємодопомоги у складний історичний час”, – зазначили у Centre Culturel d’Ukraine en France.

Раніше ми також писали про встановлення рекорду українськими дітками – у Львові 5-річна дівчинка з 9-річним братом зібрали для ЗСУ понад 35 тисяч гривень.

Схожі публікації

Залишити коментар