Понад 10 тисяч осіб святкували 31 річницю Незалежності України в Торонто

від Стожари

У суботу, 20 серпня, відбулося святкування 31-ї річниці Незалежності України, організоване Конґресом Українців Канади – відділ Торонто. Понад 10 тисяч осіб взяли участь у заході, що відбувся в Centennial Park.

Про це Порталу української діаспори “Стожари” повідомив референт Референтури преси УКТ «Просвіта» в Аргентині, член управи Конґресу українців Канади – відділ Торонто Хав’єр Апонюк Савич.

Офіційне відкриття свята розпочалось з церемонії внесення прапорів, виконанням гімнів Канади та України і молитвою за участю православного та греко-католицького священиків.

Далі виступили президент КУК-Торонто Петро Штурин та різні референти, політики та дипломатичні представники, серед яких варто відзначити Посла Литви в Канаді Дарюс Скусявічюс, генерального Консула України в Торонто Олександр Шевченко та мерів міст: Торонто Джон Торі та Міссісага – Бонні Кромбі.

Варто підкреслити, що мери міст Торонто – Джон Торі та Міссісага – Бонні Кромбі приєдналися до пропозиції члена управи КУК-Торонто Маркіяна Швеца, підписати на сцені «звернення мерів світу» щодо припинення російської агресії.

Після цього відбувся концерт, організований АЛЕКСАНДРОЮ ТА ВАЛЕРІЄМ МОВЧАНАМИ, художніми керівниками Української школи мистецтв «Україна» та Павлом Фондерою, директором камерного хору «Крещендо».

Святкування включало фуд-корт з прилавками від різних гастрономічних представників української громади, ярмарок українських ремесл, дитячий куточок з атракціонами та різноманітними розвагами для малечі та виставку татарської громади під назвою “Двері”.

КУК Торонто дякує всім учасникам, особливо спонсорам за постійну підтримку та волонтерам, які своїми зусиллями зробили цю подію можливою.

Схожі публікації

Залишити коментар