Міжнародна конференція з питань відновлення України відбудеться 25 жовтня у Берліні

Міжнародна експертна конференція з питань відновлення України, яку прийматиме Німеччина, відбудеться 25 жовтня у Берліні та зосередиться на конкретних секторах, у яких можна швидко допомогти нашій країні.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомила посол ФРН України Анка Фельдгузен.

«Німці дуже прагматичні і люблять конкретику, тож це буде конференція, де ми хочемо йти далі, а не повторювати те, що вже було. Ви знаєте, що представлений у Лугано план відновлення України дуже великий – десь 3 тисячі сторінок. Ми хочемо подивитися більш конкретно, що можна зробити зараз із тими грошима, які є, та з сусідами в Європі, які дуже хочуть щось зробити для України», – сказала пані Фельдгузен.

За її словами, конференція в Берліні відрізнятиметься від конференції в Лугано тим, що Німеччина разом із Єврокомісією хоче знайти ті сектори, де можна більш конкретно та швидко зробити свій внесок.

«Там буде наш канцлер та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн. Ідея полягає в тому, щоб Україна скоріше відчула конкретну підтримку, тому що у нас є і гроші, і енергія, і добра воля, але це потрібно направити на правильні проекти», – наголосила посол.

Нагадаємо, 4−5 липня у швейцарському Лугано відбулася конференція, яка має стати початкомвідбудови України. 40 країн і 18 міжнародних організацій висловили готовність допомогти нам подолати наслідки нищівної агресії росії. 

Як повідомлялося, Комітет з координації допомоги Україні, у партнерстві з Посольством України у Франції, має на меті інформувати українців, які прибувають до Франції, та французів, які шукають шляхи якось допомогти Україні. 

Схожі публікації

Залишити коментар