У День молоді Володимир Зеленський зустрівся з активною молоддю України та української діаспори

від Стожари

У День молоді Президент Володимир Зеленський провів онлайн зустріч з представниками молодіжної спільноти України та української діаспори.

В рамках онлайн зустрічі Президента України Володимира Зеленського з молодими активістами, були озвучені питання та пропозиції, які стосуються не лише розвитку молодіжного руху в Україні, але й за її межами – в діаспорі.

На заході були присутні представники творчої молоді, молоді науковці, військові та спортсмени. В онлайн-режимі до зустрічі долучилися представники громадських організацій «Українська волонтерська служба», «Будуємо Україну разом», благодійного фонду «СпівДія», Світового конгресу українських молодіжних організацій, ініціативи «Посли європейської молоді», представники Української академії лідерства, молодіжних рад та молодіжних центрів України, активісти національно-патріотичного виховання («Пласт», «Сокіл»), представники ГО «Центр вуличних культур Street culture».

У зустрічі також взяли участь: керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, заступник керівника Офісу Глави держави Олексій Дніпров і народний депутат Олександр Санченко, які є співголовами Ради з молодіжних питань при Президентові, а також співзасновник Благодійного фонду «Вільні-ЮА», заступник співголови Ради з молодіжних питань при Президентові Тарас Тополя.

Володимир Зеленський привітав учасників зустрічі з Днем молоді, який вперше відзначається в Україні в Міжнародний день молоді 12 серпня.

«Ми пишаємося тим, що в нас така активна, прогресивна та патріотична молодь. Це – наше майбутнє», – наголосив Глава держави.

Під час цієї зустрічі, перший заступник президента Світового конгресу українських молодіжних організацій (СКУМО) Андрій Якубув закликав державу звернути увагу на молодь з української діаспори: вона сьогодні демонструє надзвичайну активність, тож варто стратегічно посилити цей напрям.

Президент підтримав таке бачення: «Багато молодих людей за кордоном зараз запитують, чим вони можуть допомогти. Вони мають знати, до кого звертатися».

Заступник керівника Офісу Президента Олексій Дніпров зауважив, що на зустрічі присутні представники всіх молодіжних спільнот, які працюють в Україні та за її межами, дають відсіч ворогу на фронті, вражають світ своїми досягненнями в науці, культурі, спорті.

Що ж говорить молодь діаспори про зустріч з Президентом України:

Сьогодні історичний момент для української молоді: вперше відзначаємо всі разом 12 серпня – Міжнародний день молоді. В рамках онлайн зустрічі Президента України Володимира Зеленського з молодими активісти були озвучені питання та пропозиції, які стосуються не лише розвитку молодіжного руху в Україні, але й за її межами – в діаспорі, через представлення наших колективних інтересів, яке здійснює Світовий конгрес українських молодіжних організацій…“, – Світовий конгрес українських молодіжних організацій (СКУМО).

Моє питання до пана Президента Володимир Зеленський Як бачить саме Президент зараз чи в післявоєнний період Програму повернення Української молоді в Україну, для відбудови та розбудови України як сучасної, модерної, розвинутої та передової держави світу (швидкий ,,стрибок ” в розвитку) І чи планується взагалі створити програму повернення Українців, української молоді, за прикладом інших держав, наприклад Ізраїлю? Для себе виділила цікаву тему ,яка була піднята учасником конференції – Армія України, в якій кожен призовник, кожен громадянин вважає за честь служити . Я тут наведу приклад – як на мене взірець – армія Ізраїлю. Саме по такій системі побудовано ЦАХАЛ ( Ізраїль) який багаторазово підтвердив свою високу ефективність у боях. В армію необхідно також залучити людей з вищою освітою та з високим інтелектом, оскільки сучасна війна багато в чому є високотехнологічною. Зробити службу в Армії престижною, перспективною в плані подальшого розвитку кар’єри. Це особливо важливо в контексті офіцерських кадрів, які повинні приймати вірні рішення у складній і швидко змінній обстановці. Дякую за запрошення долучитися до зустрічі! А ще не лише за віру у ПЕРЕМОГУ🇺🇦 ,а й за конкретні дії !Слава Україні!!!”, – Ріна (Держа́ва Ізраїль).

Схожі публікації

Залишити коментар