У Латвії прискорили процедуру працевлаштування українських лікарів-біженців

Латвійське товариство лікарів (LAB) вже видало дозволи на практику в Латвії 113 українським лікарям, зокрема багатьом стоматологам.

Про це інформує Delfi з посиланням на слова президента LAB Ілзе Айзсилнієце.

«Ми допомогли українським колегам повернутися в свою професію і продовжувати допомагати людям, адже в цьому полягає місія та суть кожного лікаря, де б він не знаходився. Ми дуже сподіваємося, що робота допоможе їм хоч трохи пом’якшити біль від того, що відбувається на батьківщині, і дасть надію на майбутнє», — повідомила пані Айзсилнієце.

Чиновниця наголосила, що, «попри складну ситуацію та великий обсяг роботи, співробітники Латвійського товариства лікарів змогли зробити те, що не робить жодна з великих та багатих європейських країн».

Справді, Латвія як і раніше є єдиною країною в Європі, яка надає українським лікарям можливість працювати за фахом у прискореному порядку.

LAB надає українським лікарям безкоштовну підтримку в підготовці та поданні необхідних документів, а також у співпраці з Фондом інтеграції товариства пропонує можливість вивчення латиської мови, необхідної для роботи у сфері охорони здоров’я.

Наразі інтерес до отримання такого тимчасового дозволу виявили 180 українців. Планується, що ще 35 осіб, які подали документи, незабаром отримають дозволи на практику, але щодо них рішення ще не прийнято. Також ще семеро людей мають пройти тест перед видачею дозволу.

Українські лікарі, які отримали дозволи на практику, вже працюють у найбільших лікарнях і медзакладах Риги та регіонів.

Варто зазначити, за оіційними даними від латвійської влади, на кінець липня в країні зареєструвалося близько 35 тис. українських біженців, більшість – жінки. За інформацією на той же період, в цій прибалтійській країні вже почали працювати 5 866 громадян України.

Як повідомлялося, ще з кінця лютого Парламент Латвії дозволив латвійцям воювати за Україну.

Схожі публікації

Залишити коментар