На Буковині відбувся ІХ Турнір з футболу пам’яті Андрія Гусіна

від Комарі Альберт

6-7 серпня у гірському містечку Путила під егідою Асоціації футболу Чернівецької області вдев’яте відбувся Турнір з футболу пам’яті видатного українського футболіста Андрія Гусіна. Вже дев’ять років поспіль Путильщина вшановує пам’ять свого відомого земляка і турнір вже давно став не обласним, а міжрегіональним. В його рамках змагаються не тільки буковинці, а й представники інших областей України.

Цього року Турнір був благодійним і всі кошти за вступні внески були спрямовані на підтримку Збройних Сил України. Участь у змаганнях взяли вісім юнацьких команд 2006-08 р.н. Карпатський регіон презентували «Сокіл» із Путили, «Конятинська ОТГ» Чернівецька область), ФК «Карпати» Кути і ДЮСШ м. Верховина (Івано-Франківська область), а з Чернівців на турнір завітали ДЮФК «Спарта», ДЮСШ «Буковина», ФК «Фазенда» і ФК «Чернівці».

Протягом першого дня змагань, у суботу, 6 серпня, відбулися поєдинки на груповому етапі. По дві кращих команди з групи виходили у півфінали, які були заплановані на наступний день. З Групи 1 до півфіналів вийшли чернівецька «Спарта» і путильський «Сокіл», а Група 2 делегувала у квартет кращих «Буковину» і «Карпати» з Кутів.

У першому півфіналі зійшлися «Карпати» зі «Спартою». Тут переможця виявляли за допомогою післяматчевих пенальті, адже протягом сорока хвилин гри жодній команді не вдалося забити бодай один м’яч. По пенальті 5:4 перемогла команда з Кутів.

Другий півфінальний поєдинок відбувався за іншим сценарієм. Чернівецька «Буковина» впевнено перемогла господарів змагань – путильський «Сокіл» – з рахунком 4:0, втім, як і далі, у фіналі, не залишила жодного шансу кутівським «Карпатам», які подолала з рахунком 3:0. У підсумку саме «Буковина» заслужено посіла на турнірі перше місце і повезла додому кубок переможця Турніру пам’яті Андрія Гусіна-2022. «Срібні» медалі – у ФК «Карпати» з Кутів Івано-Франківської області.

У «втішному» фіналі – грі за ІІІ місце – чернівецька «Спарта» перемогла місцевий «Сокіл» вдруге поспіль на цих змаганнях, більше того, з однаковим рахунком – 3:1 і завоювала «бронзові» нагороди турніру.

Втім, хочеться зробити комплімент і «соколятам»: команда з Путили продемонструвала дуже непогану гру протягом обох змагальних днів і неабияке бажання досягти успіху. Без сумнівів, у цієї команди є доволі непогані перспективи в разі продовження тренувань і набування необхідного ігрового досвіду.

На церемонію нагородження ІХ Турніру з футболу пам’яті Андрія Гусіна завітали перший віце президент УАФ, легендарний український футболіст і тренер Анатолій Дем’яненко, віце-президент УАФ Василь Орлецький, перший заступник голови Асоціації футболу Чернівецької області Сергій Задорожняк, голова КДК АФЧО Василь Баланюк і голова Асоціації футболу Вижницького району Степан Гакман.

Квартет кращих команд отримав від обласної Асоціації футболу кубки й медалі, а напередодні кожна команда-учасниця окрім цього отримала від АФЧО комплект футбольних м’ячів.

Схожі публікації

Залишити коментар