У центрі Парижу провели масштабну ходу на підтримку України

Цього тижня в центральній частині Парижу була проведена маштабна хода на підтримку України.

Відео з місця подій опубліковано на сторінці ФБ-сторінці спільноти Réfugiés Ukrainiens en France/Українські біженці у Франції.

Люди вийшли потестувати  проти російської інвазії, окупації російськими військами територій нашої суверенної держави, проти тероризму росіян, що цілеспрямовано нищать українців, міста та села країни. 

Маршрут акції проходив від центру Жоржа Помпіду*, састанції метро Рамбюто (Rambuteau) через центральну частину Парижу до площі Шатле (Pl. du Châtelet).

Поліція забеспечувала порядок, безпеку під час проведення громадської акції та спокійне пересування ходи демонстрантів.

Під час маніфестації було оголошено перелік тих французьких фірм та торгових марок, які досі продовжують свою економічну діяльність в рф, та, таким чином, підтримують дії злочинної влади та вбивства мирного населення України.

В натовпі протестуючих були люди з навкіс через плече повязаними стрічками кольорів прапору Франції – депутати місцевих рад.

*Жорж Помпіду́ — французький державний діяч, прем’єр-міністр (1962–1968) і президент (1969–1974) П’ятої республіки, лідер правих (голлістів). Його прем’єрство і президентство ознаменувалися економічним підйомом і технічною модернізацією Франції. Помпіду також був засновником паризького музею сучасного мистецтва — Центру Помпіду.

Як повідомлялося раніше, також нещодавно у Римі відбулась акція на підтримку українських захисників.

Схожі публікації

Залишити коментар