Українська література поповнила колекції французьких бібліотек

від Стожари

Колекції Національної Бібліотеки імені Франсуа Міттерана та Університетської Бібліотеки Мов і Цивілізацій пововнились українською літературою.

“У рамках ініціативи Першої леді України Олени Зеленської “Українська книжкова поличка” дружина Посла України у Франції пані Наталя Омельченко передала Клеману Фреліхер-Ше, завідувачу відділу світової літератури Департаменту літератури та мистецтв Національної Бібліотеки імені Франсуа Міттерана, близько 60 примірників літератури українською, англійською та французькою мовами, що тепер поповнять полиці Національної Бібліотеки імені Франсуа Міттерана та Університетської Бібліотеки Мов і Цивілізацій”, – йдеться у повідомленні посольства України в Франції.

Бібліотека ім. Ф. Міттерана завдяки своїй місії збору, архівування та реставрації спадщини попередніх колекцій та нових пожертвувань накопичує більше 220 тисяч друкованих книг, що дає їй статус однієї з найбільних колекцій світу.

Університетська Бібліотека Мов і Цивілізацій зберігає колекції книг Африки, Азії, Близького Сходу, центральної та східної Балканської Європи, що налічує близко півтора мільйона документів 350 мовами світу.

Українські книги передані цим бібліотекам гордо стануть частиною їхніх колекцій.

Разом із паном Клеманом Фреліхер-Ше пані Наталя Омельченко домовилася про подальшу співпрацю у напрямку розширення українського книжкого фонду Франції. У посольстві також висловили вдячність усім партнерам за сприяння у реалізації проекту.

Схожі публікації

Залишити коментар