Українці у Варшаві влаштували протест перед посольством Угорщини: “Орбан п’є кров українців”

від Стожари

У суботу, 4 червня, біля будівлі посольства Угорщини у Варшаві українці організували акцію проти політики Будапешта, яка виконує роль ключового союзника Кремля у Євросоюзі та блокує санкції ЄС проти Росії і виступає проти ембарго на нафту.

Учасники акції висловилися проти функціонування трубопроводу Дружба, який є найбільшим у світі нафтопроводом та покликаний транспортувати російську нафту у країни Центральної та Східної Європи. Активісти зазначили, що Дружба – це найбільш кривавий трубопровід у Європі.

Люди влаштували перфоманс, під час якого з імпровізованого “нафтопроводу дружба” лилася фарбована вода, що символізує кров українців.

Учасники в масках прем’єра Орбана, путіна та “патріарха” гундяєва обливались цією “кров’ю”, пили та танцювали на «кістках» українців. “Адже саме на кістках українців Угорщина намагається залатати свої енергетичні проблеми”, – говорять учасники акції.

Активісти впевнені, що те, як бачать політику Орбана у світі, прем’єру Угорщини обов’язково донесуть, оскільки кілька працівників посольства з вікон знімали те, що відбувається.

Українці у Варшаві влаштували протест перед посольством Угорщини: “Орбан п’є кров українців” - фото 6

Нагадаємо, між Україною та Угорщиною ще до повномасштабного вторгнення РФ відношення були напруженими. Зокрема, через проросійську владу в Угорщині. Також угорцям не давав спокою мовний закон в Україні. На дипломатичному рівні це викликало хвилювання із певною регулярністю. Ба більше, голова угорського уряду Віктор Орбан давній приятель Путіна. Орбан утримується від будь-якої критики ініціатора війни. Угорщина – це єдина країна Європи, яка категорично проти надання зброї Україні. Вони навіть не дозволяють доставляли її територією свої країни. Також Орбан після повномасштабного вторгнення виступає проти низки санкцій проти РФ. Зокрема, йдеться про ембарго на нафту та газ. Крім того, їм чомусь не подобаються санкції проти патріарха Кирила. Зі свого боку, Україна розцінює кроки Угорщини як недружні кроки, які демонструють небажання цієї країни допомагати у боротьбі проти російської агресії.

Схожі публікації

Залишити коментар