УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ…

від Стожари

Ніколи в житті не думала, що прийдеться дуже сильно переживати за ситуацію в Україні, війну, а ще бачити по телевізії стільки репортажів про зруйнувані міста й села, жертви війни мертвих людей, дітей, як ніколи перед тим.

В Бельгії, Нідерландах, в Німеччині (напевно в Австралії й інших країнах світі), буває цілий день подають репортажі, і повторюються в ночі.


Слово УКРАЇНА на телевізійних станціях, CNN, Deutsche Welle, Euronews, й на газетних сторінках, до вяких маю доступ, – передове слово.

Я дуже і дуже приємно здивована з бельгійських і нідерландських журналістів і політиків про їх знання ситуації в Україні, і то не від лютого місяця цього року, а взагалі докладно знають про відносини Росії до України.

Репортажі про саму особу Владіміра Путіна вражають і поняттям, що то нелюд, диявол, гірше Гітлєра, так його називають, – дуже сильні. І ще більше мене здивували деякі політики, що твердять в розмовах, дискусіях, що ми запізно реагували, треба було скоріше думати, як Україну захистити. Так, треба було кілька років тому.

Можна багато говорити, писати на інтернетській сторінці про прокльони, до яких дописувачі допускаються. Так воно не зміняє наразі ситуацію, і не зупиняє війни.

…”Цьогорічний Великдень ми зустрічаємо у надзвичайно складних умовах. І ті, хто відзначають його в неділю 17.4.2022. І ті, хто відзначатимуть його за тиждень 24.4.2022. Вперше за чимало років багато українців не підуть на Великдень до церкви. Багато не сядуть за теплий сімейний стіл, бо у них немає дому. Багато взагалі не відзначать Світле Христове Воскресіння”- … пише бувший Президент, – Петро Порошенко.

Mи Сильно дивуємося від події, Великодної Хресної Дороги у Колізеї в Римі, несення хреста українкою і росіянкою. Українка Ірина й росіянка Альбіна вже понад двадцять років живуть в Італії, а сам задум ходи придумали в Ватикані, як креативне рішення припинення війни. Нас обурює такий сценарій і позиція Ватикану. Папа невідреагував на масові протести українців в світі. Немов би ухлуг.

Яке примирення народів може бути? Хтось правильно написав в коментарах на інтернетській мережі Фейс Бук: – “коли вони тримали Хрест у Римі, Україну бомбили, була повітряна тривога в Львові, Харкові й інших містах Західньої України. Гинули люди…. Дивно було дивитися на це “примирення”. Це знущання над українцями. В Україні католиків майже 5 мільйонів, як можна було так образити страждаючих людей? “

Павло Ткачук, генерал, начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного зі Львова пише:

…”Правда, честь, мужність, професійність, самовідданість. Так можна схарактеризувати всіх, хто сьогодні боронить святу українську землю.

Всіх, хто на передовій і в тилу, на дипломатичному та економічному фронтах, у волонтерських центрах й у гуманітарних штабах, всюди, де кується наша Перемога.

Брехня, безчестя, підступність, антигуманність, невігластво – це яскраві атрибути тих, хто ухвалив та підтримав злочинне рішення про вторгнення до України, тих, хто зі зброєю в руках прийшов на нашу землю знищувати все українське, тих, хто боягузливо мовчить, усвідомлюючи жахливі злочини московітів проти українців, тих, хто далі розпалює вогонь війни засобами пропаганди.

Військово-політичне керівництво України робить все для нашої Перемоги. Пліч-о-пліч із нами – весь цивілізований світ.

Пишаємось українськими вояками, офіцерами, генералами!

Сьогодні кожен з нас – Захисник України!

Війна триває. Загарбники продовжують обстрілювати мирні міста, руйнувати інфраструктуру, чинити геноцид українського і цілого европейського народу.

Втім, розраховувати на швидку перемогу наразі зарано. Наш ворог підступний, самовпевнений, його резерви ще не вичерпані.

Україна тримається та стоїть непохитно. І це найбільше бісить окупантів, які жодним чином не очікували такого розвитку подій та повний крах їхніх загарбницьких планів.Велика битва за Україну триває…

Її результат залежить від усіх нас!”

Такими словами провідних політиків України можна лише погодитися.

З “рідної” Бельгії вітаю, з Великодними святами всіх українців і друзів в Австралії. Дякую за щоденні постійні телефонічні дзвонки й емайли і коментарі на Фейс Буці.


ХРИСТОС ВОСКРЕС!


ВОСКРЕСНЕ ЗНОВУ З РУЇН УКРАЇНА!

МАРІЧКА ГАЛАБУРДА – ЧИГРИН

Ґенк- Бельгія 16.4.2022

Схожі публікації

Залишити коментар