Йожеф Сабо: «Мені соромно, що я угорець. Нехай Орбан згадає 1956 рік»

від Стожари

Легенда “Динамо”, екс-наставник збірної України Йожеф Сабо розповів, що раніше говорив угорським журналістам, щоб вони написали, хай Орбан згадає про 1956 рік. Я був тоді хлопцем і плакав, коли російські танки заїхали до Будапешта і давили дітей, жінок. Як це можна забути? Таке не можна пробачати!

Відомий телеведучий Петро Мага заявив, що в Угорщині почалося цькування Йожефа Сабо через те, що він відмовився спілкуватися з місцевими журналістами, заявивши, що йому соромно, що він має угорське коріння.

— Йожефе Йожефовичу, що у вас сталося з угорською пресою?
— Раніше вони мені дзвонили, ми нормально спілкувалися, але після того, як я прочитав у угорській пресі слова Орбана, відмовився з ними розмовляти. Вони мені нещодавно зателефонували, але я відповів: «Хлопці, я не хочу з вами говорити. Мені соромно, що я угорець», і поклав слухавку.

Як у Орбана може повертатися язик казати, що звірства у Бучі, Ірпені та Гостомелі зробили українські військові. Наші люди на таке, в принципі, не здатні.

— З якого приводу дзвонили угорські журналісти?
— Я не питав, одразу відключився. Раніше вони дзвонили щодо війни та футболу. Я їм казав, що до нас прийшла біда, але ми, українці, такий народ, що вистоїмо, і все буде добре!

— Чому Орбан має таку позицію?
— Він просто продався Путіну. Путін дав йому газ, продає дешево нафту. Ось причина. Ну гаразд, не треба давати нам зброю, але пропусти ти через свій кордон допомогу, яку надають інші країни.

Я був дуже злий, коли прочитав слова Орбана про Бучу. Не міг стримати себе, навіть не спав. Не можна говорити такі речі. Я зараз розмовляю з вами про це і починаю плакати, згадуючи, як росіяни знущалися з дітей і жінок. Вони зґвалтували дівчинку дев’яти років. Жах!

Представники країн Заходу приїхали туди і побачили все на власні очі. Росіяни вбили велосипедиста та ще відрізали йому вухо. Це тільки у джунглях таке можливе. А Орбан каже, надати йому докази.

— З угорським прем’єром усе зрозуміло, а які настрої панують серед угорців з приводу війни в Україні?
— Я не знаю, ні з ким не спілкуюсь. Без поняття, чи показують в Угорщині на телебаченні, що в нас сталося в Ірпені та Бучі.

Ще раніше я говорив угорським журналістам, щоб вони написали, хай Орбан згадає про 1956 рік. Я був тоді хлопцем і плакав, коли російські танки заїхали до Будапешта і давили дітей, жінок. Як це можна забути? Таке не можна пробачати!

Схожі публікації

Залишити коментар