Діаспора в Норвегії допомагає Україні

від svit_admus

Я – українка, лікарка, майже 20 років працюю в Скандинавії. Маю хороші контакти з українськими військовими госпіталями.

Моїм норвезьким колегам лікарям написала:”Як ви знаєте, в моїй країні війна сильно загострилася за останні години! Російські військові бомбардують мирних жителів, лікарні, швидкі.Дуже потрібні бинти, все для переливання крові, антибіотики. Вже багато хто хоче допомогти. Фургон їде в Україну цього тижня. Будь-яка допомога матиме значення. Велика потреба в ортопедичному та хірургічному обладнанні і є велика потреба в бинтах, обладнання та для перев’язки, переливанні крові, антибіотиках в основному все, що потрібно у військовій медицині. Наступного тижня буде вантажівка, яка перевозить вживане обладнання для лікарні з Норвегії в Україну. Я зв’язалась з оптовиками та великою фармацією щодо пожертв. Усі поради вітаються. Важливо розуміти, що все буде отримано з великою подякою.

Lena Myhre (Олена Шейко) фото Із Zaporozhye, Ukraine

Початок війни – точка неповернення. Путін, його уряд і олігархи – мікроскопічна частина населення Росії. Тому моя думка, що народ Росії винен в тому, що зараз коїться. Одні активно підтримують, інші мовчать. Це люди, які обрали Путіна, це люди, які не протестують проти режиму, і це люди, які відправляють своїх дітей воювати. Історія повторюється. У Росії був Сталін, але він особисто не писав мільйони анонімних доносів, він особисто не катував людей у тюрмах, щоб отримати фальшиві зізнання. Він особисто не охороняв табори Гулагу і особисто не розстріляв мільйони людей. Це все зробили ЛЮДИ. Сором і провина за те, що зараз відбувається лежить на російському народі! Звичайно, це не стосується сміливих росіян, які здатні протистояти тій жахливій системі, але їх, на жаль, мало і далеко між ними.  


Також долучились Natalia Nijenhuis-Stanchenko – лікарка в Skien sykehus, Norway та Sofia Øien  працюють лікарями у Норвегії. Вони українки. 

Допомагають v Oslo: 

Віталій Юрченко (з Донецька) працює в HySpex Oslo – надав склад!

 Anna Semchuk ,  Viktoriia Gatsa дяка за  додатковий транспорт в Осло! Ігор Нємєц – транспорт з кордону!
Разом Ми ПЕРЕМОЖЕМО!

Оголошення. Плануємо з Natalia Kval пакувати вантаж медичної допомоги в суботу, 5 березня 2022 на Bryn, Ostensjøveien 34, Oslo. Ми туди запакуємо всі найкращі думки і нашу любов!

Ніна Хаген, Осло (Норвегія)

Схожі публікації

Залишити коментар