Іванків, Київська область. Сьомий день під окупацією

від svit_admus

Український журналіст Богдан Амінов зібрав усіх факти про вбитих, зниклих безвісти та гуманітарну катастрофу в Іванкові, Київської області.

Вчора зупинився хлібзавод. Закінчилися дріжджі. Можливо, на деякий час ще продовжиться робота за рахунок продуктів від місцевих магазинів. Але хлібу найближчим часом може не стати.

Російський окупант встановив блокпост на мосту на вʼїзді до Іванкова. Фото додаю. Там небезпечно. Є військова техніка.

Продуктові магазини взломали, щоб роздати їжу. У деяких магазинах (наприклад, магазин Ющенків на Розважівській) не відбулося централізованої роздачі запасів. Був хаос.

Працює магазин їжі для домашніх улюбленців. Продає товари за гроші.

Помітили випадки мародерства. Заправна станція «Авіаком» розграблена. Вкрали навіть плазму.

До лікарні привезли ліки з місцевих аптек. Але Червоний хрест не може дістатися до Іванкова, щоб забезпечити медикаментами вразливі верстви населення (серед них онкохворі та інсулінозалежні).

Почалися істотні проблеми з водою. У районі девʼятиповерхівок у деяких сім днів окупації немає води. Поблизу місцевий мешканець забарикадував колодязь, не даючи доступу до нього. В інших районах вода працює з перебоями. У багатоповерхівках на верхні поверхи вода не надходить.

Вчора було вбито окупантом медика Марину Калабіну, яка прямувала до лікарні з села Кухарі. Раніше у тому ж районі була вбита ворожим осколком дитина на імʼя Арсеній. В Іванкові в підвалі померла місцева мешканка, літня жінка Катерина Кучер. Чітко встановлено вбивство 25-річного місцевого мешканця Олега Шкоденка у перші дні війни. Загинув від ворожої кулі. Станом на вчора, тіло залишається у морзі.

Деякі тіла не можуть забрати не лише з моргу, але й з околиць Іванкова через небезпеку. Залишається зниклим безвісти вже кілька днів місцевий мешканець Олег Савицький (торгував на центральному ринку).

Вдалося поховати вбитого російською армією священника ПЦУ Максима Козачину біля каплички. Станом на зараз, 20:00, 2 березня ніякого зеленого коридору до Іванкова НЕМАЄ. Розповсюджена інформація раніше – фейкова.

Про безпечну евакуацію повідомити можуть виключно офіційні органи влади України. Перевіряйте 100 разів інформацію, яка розповсюджена в інтернеті, якщо вона без підтвердження у вигляді відео, на якому представник влади озвучує новини.

Майте на увазі, що у Бучі були спроби ворога за допомогою псевдоевакуації створити “живий щит” із цивільних.

Село Термахівка. Внаслідок ворожного ракетного обстрілу у перші дні окупації загинуло щонайменше двоє цивільних (те, що вдалося підтвердити). Світла немає. Ліки – відсутні. Один із магазинів – розграбовано та знищено ворогом. Російський окупант користувався домівками місцевих та перебував у шкільній столовій.

Село Феневичі. У перші дні окупації кілька зруйнованих житлових будинків. Є жертви серед цивільних. Помітили щонайменше двох вбитих чотири дні тому.

Село Прибірськ. В окупанта вкрали три танки.

Село Дитятки. Сьогодні наші Збройні сили знищили командний пункт росіян. Керівник штабу, генерал-майор окупантів втік до Білорусі. Вдалося встановити, раніше тут були вбиті двоє цивільних, зокрема одна дитина.

Також отримав інформацію, що у селах поблизу Іванкова швидко відновити світло не вдасться. Є суттєві пошкодження інфраструктури.

У звітах не завжди будуть всі села через кілька причин: немає звʼязку, жодних новин або інформація не перевірена.

Всю інформацію збираю від кількох джерел, зокрема у відкртитих джерелах та перевіряю. Якщо помітили недостовірну інформацію – повідомте, будь ласка для фільтрації від ненадійних джерел інформації. Прохання для місцевих – пишіть у пп. Фіксуватимемо всі проблеми у щоденних звітах, щоб нічого не загубилося. На звʼязку!

Схожі публікації

Залишити коментар