В Україну їдуть добровольці з 16 країн

від Стожари
Понад тисяча добровольців із 16 країн світу, які виявили бажання протистояти разом з українцями проти агресії РФ, вже їдуть до України.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Ми мобілізували міжнародну антивоєнну коаліцію, яка вже налічує принаймні 86 держав та 15 міжнародних організацій. 19 країн дають Україні зброю, дехто з них робить це вперше у своїй історії. 10 країн надають макрофінансову допомогу, 22 країни надають гуманітарну допомогу, з 16 країн світу в Україну вже їдуть добровольці, які готові пліч-о-пліч з українським народом боротися проти агресора. Їхня загальна кількість уже перевалила за тисячу людей, і заявки продовжують надходити», – сказав Кулеба під час онлайн-брифінгу в середу.

Група іноземних громадян, які в’їжджають в Україну, щоб воювати, розповіла, що всі вони були шоковані жахливим вторгненням РФ в Україну.

“Я дивився відео і фотографії, які надходили з України, і насправді все зводилося до того, що будь це Канада, ми б хотіли, щоб люди прийшли і допомогли нам”, – сказав Ентоні Уолкер, громадянин Канади і сертифікований лікар екстреної медицини.

У понеділок він перетнув польський кордон і сказав, що координував групу з десятка ветеранів армії, включаючи колишнього британського спецпризначенця, який хотів приєднатися до нього. “Я сказав: “Спробуй бути у Львові через 72 години”. Я не українець – у мене немає зв’язків з Україною, але я людина – і вони теж”.

Уокер сказав, що вважає своїм моральним обов’язком воювати на боці України. “Я відчуваю себе вимушеним допомогти, оскільки українське населення потрапило в перехресний вогонь конфлікту, який вони не обрали”, – сказав він. “Це те, що потрібно. Є люди, які гинуть від справжньої тиранії і гніту”.

Схожі публікації

Залишити коментар