Парламент Латвії дозволив латвійцям воювати за Україну

від svit_admus

На позачерговому засіданні в понеділок, 28 лютого, Сейм Латвії одноголосно ухвалив у двох читаннях зміни до Закону про національну безпеку, які передбачають дозвіл громадянам Латвії воювати за Україну.

Про це повідомляє Delfi.

Зміни до закону підтримали 87 депутатів. Вони передбачають, що особи, які будуть воювати в Україні, мають негайно стати на облік у відділі обліку резерву Національних Збройних Сил.

“Наші громадяни, які хочуть підтримувати Україну, та добровільно вести військову службу там, щоб захищати незалежність України та нашу спільну безпеку, повинні мати можливість це зробити”, – сказав Юріс Ранканс, голова комісії з оборони, відповідальної за просування законопроєкту.

До цього часу закон забороняв громадянам Латвії служити у збройних силах, внутрішніх військах, військових організаціях, розвідці чи службі безпеки, поліції, створених іноземним чи іншим суб’єктом міжнародного права або на його території. 

В Офісі президента України напередодні повідомили, що в Україні сформовано іноземний легіон добровольців з тих, хто зараз записується для оборони України. 

Для запису в Інтернаціональний легіон та щодо всіх деталей охочі мають звертатися до аташе з питань оборони Посольства України у своїй державі, а повну інформацію буде розміщено на сайтах посольств.

Читайте також: Зеленський закликав іноземних громадян долучатися до опору російським військам

Схожі публікації

Залишити коментар