В Російській Федерації затримали вже понад 2500 осіб за участь в протестах проти війни

від svit_admus

Починаючи з 24.02.2022 на території Російської Федерації в багатьох великих містах відбулись так звані «анти військові акції». Люди виходять на мітинги та вимагають керівництво РФ припинити війну.

За останніми підрахунками, станом на 26.02.2022 вже затримано понад 2500 осіб, що значно перевищує кількість затриманих під час акцій протесту проти визнання результатів останніх виборів у РФ, де переміг В.Путні, а також акцій на підтримку Навального.

При цьому серед затриманих є відомі особистості, зокрема: у м.Москва правоохоронні органи затримали редактора «Радіо Arzamas», консультанта голосового помічника «Алиса» корпорації Яндекс, в минулому головного редактора журналу Esquire Дмитра (Міку) Голубовського.

Як стало відомо, 26.02.2022 до квартири М.Голубовського прийшли працівники міліції з вимогою зняти з вікна плакат з написом «Ні війні», який намалювала його дочка. Вимоги працівників міліції Д.Голубовський відмовився виконувати, в результаті чого останнього було затримано.

До цього, 24.02.2022 в м.Москва під час мітингу під лозунгом «Проти того, що відбувається» був затриманий та заарештований на 20 діб відомий російський лікар-онколог Ілля Фомінцев. Відомо, що під керівництвом останнього було запущено портал із загальної медичної освіти здорового населення, пацієнтів та їхніх близьких «Все недаремно». Також І.Фомінцев розвиває приватну онкологічну поліклініку «Промінь» та Вищу школу онкології. Його фонд «Недаремно» займається профілактикою раку. Після затримання І.Фоміцев повідомив: «Один раз даси слабину і потім це стане звичним. Спершу у мене, а потім і у дітей. Не треба думати, що можна виховати вільних від страху людей, якщо не вільний. Я проти війни. І зроблю все, що можу, щоб це припинилося»

Наразі, в російському Єкатеринбурзі, силовики затримують людей, що вийшли на анти військову акцію.

Людям дали 10 хвилин, щоб вони розійшлись, але вони відмовились.

Нагадаємо, росіяни вимагають у Путіна зупинити війну проти України.

А в різних країнах світу, люди виходять на протести проти російської війни з Україною.

Схожі публікації

Залишити коментар