Російське вторгнення: Окупанти пошкодили 40 об’єктів цивільної інфраструктури

від Стожари

Упродовж останньої доби щонайменше 40 об’єктів цивільної інфраструктури було пошкоджено саме російськими військами і саме російськими військовими. Це до того, що росіяни по цивільних не воюють

Про це поінформував радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко.

У суботу, 26.02 російські окупаційні війська потрапили у житловий будинок на проспекті Лобановського у Києві.

«Наразі ми поки що уточнюємо інформацію про жертв, уточнюємо інформацію про те, чи є поранені і померлі. Але розмови Путіна про те, що він ніколи не веде війну проти цивільного населення, і що українці нібито прикриваються живим щитом з жінок і дітей, є абсолютним фейком. Росіяни ракетами розстрілюють цивільні будинки у Києві, у столиці України», – сказав він.

За словами Денисенка, ця ніч пройшла у Києві достатньо напружено, працювала низка ДРГ, при чому не тільки у Києві, але і у Київській області.

«Усі їх вдалося знешкодити, але вони, на жаль, як таргани, вилізають з усіх щілин, і, на жаль, ми весь час повинні проводити боротьбу проти цих ДРГ», – уточнив він.

Окремо Денисенко зазначив, що наразі почастішали випадки, коли просто на швидкості із машин відбувається стрілянина по патрульних поліцейських машинах або по військових частинах. Він закликав усіх громадян України, якщо у них буде підозра щодо певних моментів або певних людей – дзвонити на 102.

«Ми розуміємо, що у нинішній ситуації 102 перевантажена. Дзвінків приблизно у 10 разів більше, ніж можуть обслуговувати оператори 102. Але хотів би, щоб ми всі були, з одного боку, самодисципліновані, з іншого – згуртовані, і я прошу (громадян – ред.) пробувати додзвонюватися на 102. Ми робимо все від себе залежне, щоб виїжджати на всі можливі виклики і допомагати завжди там, де є необхідність», – поінформував радник міністра.

Своєю чергою Денисенко зазначив, що сьогодні була тяжка ніч у Миколаєві та у Миколаївській області. «На цей момент лунають поодинокі вибухи у Миколаєві. Ситуація достатньо складна і напружена, але поки що – контрольована», – уточнив Денисенко.

Також він нагадав, що нещодавно в Україні запрацював сайт під назвою «Прихисток», на якому українці розміщують безкоштовні пропозиції щодо можливості знайти житло для тих переселенців, які виїжджають на Західну Україну.

«Зараз там є уже близько 2 тисяч пропозицій. Я звертаюся абсолютно до усіх тих, хто шукає житло – заходьте на сайт «Прихисток», шукайте там пропозиції. Також звертаюся до усіх тих, хто може прихистити наших біженців, які збираються зараз на Західну Україну. Виставляйте свої будинки, квартири, якщо ви можете прихистити 1-2-3-5 людей – неважливо, скільки – нам потрібна наша соціальна згуртованість. Це наша українська вітчизняна війна, і ми обов’язково у ній переможемо», – поінформував радник глави МВС.

Як повідомлялося, глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4-ї години ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан.

Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського про запровадження воєнного стану на всій території України.

Схожі публікації

Залишити коментар