Казахстан з Україною

від Стожари

Група казахстанських громадських діячів виступила із засудженням вторгнення Росії в Україну і оголосила збір медикаментів для відправки в країну, що зіткнулася з військовою агресією.

«Ми, єдиний багатонаціональний народ Казахстану, який лише недавно пережив страшні дні трагічних січневих подій, сьогодні із тривогою та болем спостерігаємо за військовою агресією Кремля проти України. (…) Ми вважаємо, що незалежність та суверенність України – це незаперечне право, яке український народ в праві захищати», – йдеться у зверненні, яке від імені групи громадських діячів розмістив політолог з Алмати Досим Сатпаєв.

Звернення до громадян Казахстану!

МИ З ТОБОЮ, УКРАЇНО! Ми, єдиний багатонаціональний народ Казахстану, який лише нещодавно пережив страшні дні трагічних січневих подій, сьогодні з тривогою та болем спостерігаємо за військовою агресією Кремля Ми стали свідками війни, яка почалася між сусідами, пов’язаною з багатовіковим сусідом та рід Вважаємо, що незалежність та суверенітет України є незаперечним правом, яке має право захищати український народ. Ми впевнені в цьому, а також в тому, що необхідно буде захищати суверенітет Казахстану від будь-якого подібного втручання. Для всіх нас слова “незалежність рідної держави” – не порожній звук. Наш народ завжди був милосердним і мирним. Наша земля стала Батьківщиною для людей багатьох національностей, в тому числі тих, хто втік від жахів війни. Для нашого народу вміння співпереживати, допомагати нужденним та дарувати кров пасажиру – це незаперечні цінності, які нам дарували наші предки, за якими ми постійно будемо наслідувати. Будь-яка війна – це тисячі жертв, тисячі людей змушені покинути свої домівки. Будь-яка війна – це гостра нестача найпростіших речей: одягу, продуктів, ліків. Будь-яка війна – це масштабна гуманітарна криза. Саме тому ми закликаємо підтримати український народ своєю участю у зборі ліків та іншого медичного обладнання! Ми з тобою, Україно!

Схожі публікації

Залишити коментар