Футбольний світ закликає зупинити війну в Україні

від svit_admus

Футбольний світ відреагував на напад Російської федерації на територію України. Десятки європейських футбольних клубів та їх вболівальники провели акції на підтримку України, а їх керівництво розриває спонсорські договори з російськими компаніями.

Зокрема, ряд футбольних клубів, серед яких імениті мюнхенська Баварія та Атлетико Мадрид, в знак підтримки українців підсвітили свої стадіони в синьо-жовті кольори. Футболісти перед початком матчів в Німеччині, Італії та Іспанії фотографуються з лозунгами типу «Зупиніть війну» та «Ні війні», а футбольний клуб «Чеська Славія» в знак підтримку на матч одягнув форму збірної України. Не залишаються осторонь від війни і європейські вболівальники, які розміщують на трибунах величезні плакати із закликами зупинити війну та засудженнями дій Російської Федерації.

Майже відразу після початку бойових дій УЄФА позбавив м.Санкт-Петербург приймати фінал найпрестижнішого футбольного турніру «Ліга Чемпіонів». На даний час проходять консультації з приводу розірвання договорів з офіційним партнером УЄФА компанією «Газпром». Крім цього, футбольний союз Польщі за підтримки президента країни Анжея Дуди повідомив, що їх збірна не буде грати матч відбору на чемпіонат світу Катар-2022 зі збірної Російської Федерації.

Українські футболісти, які грають в Європі, активно поширюють інформацію про бойові дії на території України, зокрема 25.02.2022 в центрі м.Манчестер, Великобританія, відбувся мітинг жителів міста та українців, які там проживають, проти нападу РФ на Україну. Мітинг проходив під гаслами «Слава Україні» та «Залишаємось з Україною». На мітингу були присутні відомий український футболіст збірної України та Манчестер Сіті Олександр Зінченко разом зі свою дружиною – відомою українською журналісткою Владою Зінченко (більш відома як Влада Седан) О.Зінченко повідомив:

«Увесь цивілізований світ непокоїться ситуацією у моїй країні. Я не можу залишатись осторонь і прагну донести свою думку.

Україна — це моя країна. Країна, у якій я народився та виріс. Країна, кольори якої я захищаю на міжнародній спортивній арені. Країна, яку ми стараємось прославляти і розвивати. Країна, кордони якої повинні залишатись непорушними.

Моя країна належить українцям і ніхто ніколи не зможе привласнити її. Ми своє не віддамо! Слава Україні».

Також не залишись осторонь подій в Україні та інші відомі футболісти збірної України, які проживають в Європі – Роман Яремчук (гравець португальської Бенфіки), Руслан Малиновський (гравець італійської Аталанти) та колишній тренер збірної Андрій Шевченко.

Читайте також: У столиці Іспанії люди моляться за Україну та співають гімн

Як ми повідомляли, більше двох десятків білорусів які відчули на собі що таке “кайдани режиму” боронять столицю України від російських військ.

Схожі публікації

Залишити коментар