В Німеччині люди вийшли на акцію протесту проти політики Путіна стосовно України

від Стожари

Перед посольством РФ у столиці Німеччини зібралися понад пів тисячі людей на акцію протесту проти політики Путіна стосовно України.

Учасники акції висловили протест проти порушення суверенітету й територіальної цілісності України та вимагали негайного запровадження санкцій щодо Росії.

Учасники акції скандували “Ukraine Will Resist!” (Україна чинитиме опір!), “Stand With Ukraine!” (Будь з Україною!) , “Донецьк і Луганськ – це Україна!”, “Руки геть від України”, “Одна, єдина, соборна Україна!”, “Разом і до кінця!”, “Слава Україні! Героям слава!”

На мітингу були присутні українці, німці, білоруси, грузини, чеченці, поляки і навіть росіяни.

“Я з Росії, але живу в Німеччині. Сьогодні я тут, тому що те, що зараз відбувається жахливо! Я слухала вчора годинну промову Путіна – це просто жах. Ми хочемо показати, що в Росії не всі підтримують Путіна. Дуже багато хто намагається виходити (на протести – Ред.) у Росії, але там людей затримують і саджають. Тому особливо важливо тут у Німеччині показати, що звучать інші голоси росіян”, – сказала учасниця акції з Росії і додала, що очікує запровадження жорстких санкцій.

Серед них були одна з лідерів Соціал-демократичної партії Німеччини Саскія Ескен та берлінський сенатор з питань культури Клаус Ледерер, 

Акцію висвітлювали десятки телекамер.  Вони зафіксували такі українські вимоги: вивести російські війська з Донбасу, ввести санкції проти Путіна та його грошових мішків, назавжди зупинити “Північний потік-2” і надати Україну оборонне озброєння.

Схожі публікації

Залишити коментар