В Таллінні відбулася презентація українського графічного роману “Діра” естонською мовою

від svit_admus

У Таллінні у співпраці Конгресу українців Естонії, Спілки естонських письменників, талліннського Центру української культури, за сприяння Посольства Естонії в Україні відбулася презентація графічного роману “Діра” авторства художника Сергія Захарова. Переклад тексту естонською мовою здійснив Марек Літневський.

Про це Порталу української діаспори “Стожари” повідомила голова Конгресу українців Естонії, регіональна віцепрезидентка СКУ у Східній Європі Віра Коник.

На заході були присутні посол України в Естонії Мар”яна Беца, секретар Посольства Леонід Третяк, голова естонської парламентської комісії із закордонних справ Марко Міхкельсон.

“Діра” – напевно, найбільш влучна назва для книги, яка розповідає про події на окупованій російськими агресорами частині Донецької області – так званій ДНР. За словами автора книги, художника Сергія Захарова, його рідний Донецьк – донедавна сучасний, квітучий, сповнений життя – в окупації перетворився на сповнене безнадії провінційне місто.

Жанр книги “Діра” визначено, як графічний роман – через малюнки автор подає своєрідний літопис початку окупації, розповідає про катівні “ДНР”, в одній з яких він був ув’язнений.

Книга видана в Україні за сприяння Міністерства інформаційної політики України та громадської організації “Українська ініціатива” (керівник Юрій Косенко). Перекладена вісьмома мовами з метою поширення правдивої інформації про російську агресію в Україні.

В Естонії планується безкоштовно поширювати її через бібліотеки, книгарні, різні інші заклади.

Схожі публікації

Залишити коментар