У Парижі відбулася маніфестація на підтримку України та проти агресивної політики Росії

від Стожари

Близько 200 людей зібралися в самому центрі Парижа, навпроти музею сучасного мистецтва Жоржа Помпіду, щоб виступити разом проти імперіалістичної політики Росії.

Акцію організувало Об’єднання українців у Франції. До неї долучилися представники інших національних асоціацій у Франції – зокрема, грузини, румуни, білоруси, литовці та інші.

“Спільне лихо обєднує, часом швидше, ніж уявляє ворог. #париж_з_україною“, – зазначає Алла Лазарєва.

За її словами, “демонстрація проти нової війни в Європі була, найуспішнішою за всі ті роки, що минули без Наталки Пастернак та без Василя Сліпака. Не тільки тому, що наc підтримали (присутністю, прапорами, виступами) білоруси, грузини, молдавани, румуни, кубінці, французи, антипутінські росіяни, аргентинці, чеченці, але й тому, що практично весь захід відбувся французькою. Ми зверталися по солідарність до французів, – парижан та гостей столиці, – й перехожі зупинялись, дослухались, розпитували про ситуацію. Ми озвучили чіткі гасла: “Більше санкцій проти Росії”, “Ні – Північному потоку-2”, “Ні – новій війні в Європі”, “Ні – угідництву під час переговорів з агресором”. Диктаторів не задобрюють – їх перемагають гуртом!”.

За повідомленням організаторів, на акції була присутня представниця мерії Парижа, яка підтримала мітинг. Також до акції була увага від національних французьких ЗМІ, які за словами учасників, “дуже розуміють ситуацію”.

Схожі публікації

Залишити коментар