Українці Америки закликали Байдена збільшити військову допомогу Україні

від svit_admus

Український Конгресовий комітет Америки звернувся з листом до президента США Джо Байдена, в якому висловив закликав Білий дім збільшити військову допомогу Україні та вжити додаткових заходів щодо нейтралізації агресивної дезінформаційної кампанії Росії.

Про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на заяву УККА.

«Український Конгресовий комітет Америки (УККА), представницька організація, що об’єднує понад два мільйони американців українського походження, єдині в нашій підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Як американці, ми віримо, що демократична та незалежна Україна відповідає інтересам національної безпеки Сполучених Штатів і є життєво важливою для цілісної, вільної та мирної Європи… Українська громада вдячна за Ваші (Джо Байдена – ред.) нещодавні телефонні дзвінки з президентом України Зеленським, а також за взаємодію Вашої Адміністрації з вищими українськими чиновниками, що свідчить про серйозність і серйозність продовження агресивних дій Росії щодо України», – йдеться у зверненні.

У Конгресовому комітеті кажуть, що «постійні загрози українському суверенітету з боку Росії та ескалація збройних сил на кордоні України мають бути стримані стійкими засобами».

УККА глибоко стурбована тим, що під час майбутніх зустрічей Росії та США «будь-які висловлювання кремлівських оперативників, які прагнуть підірвати курс України на євроатлантичну інтеграцію та трансатлантичні відносини, назавжди загрожують миру в Європі».

«Українсько-американська спільнота сподівається на те, що ваша адміністрація продовжить публічно підтримувати зусилля України щодо євроатлантичної інтеграції, що особливо важливо, її членство в альянсі НАТО, водночас забезпечуючи Україну засобами, необхідними для захисту її територіальної цілісності та суверенітету. Збільшення військової допомоги Україні має вирішальне значення для нашого стратегічного партнера України для стримування будь-яких форм агресивних дій Москви», – йдеться у листі.

УККА також закликає адміністрацію Байдена оцінити поточні потреби України та «негайно прискорити військове озброєння», а «додаткові заходи щодо нейтралізації агресивної дезінформаційної кампанії Росії» (в тому числі санкції), також мають бути розглянуті за допомогою потужних медіа-орієнтованих програм, вказує комітет.

УККА також просить зустрічі з президентом Джо Байденом, щоб «обговорити занепокоєння нашої громади щодо безперервного наступу агресивних заходів Росії».

Схожі публікації

Залишити коментар