У Гамбурзі відкриється виставка витинанок української майстрині

від Стожари

У німецькому Гамбурзі з 22 січня по 28 лютого 2022 року відбудеться виставка витинанок мисткині-новаторки зі Львова Дарії Альошкіної.

Дарія Альошкіна – львівська художниця, яка не тільки відродила старовинне українське ремесло витинанки, але й перетворила його в сучасне мистецтво. Її витинанки вражають як своєю величиною, так і деталізацією.

Робить всі витинанки майстриня винятково вручну. Особливість її техніки – симетрія: так само як колись складали аркуш паперу та вирізали фігури й узори, вона складає величезні полотна навпіл і витинає орнамент. Потім розгортає полотно, і воно, як фантастична сніжинка, перетворюється на філігранне мереживо.

Ці ажурні панно стали точкою тяжіння безлічі виставок і арт-проєктів у Польщі, Німеччині, Франції, Південній Кореї, Канаді, США, Бельгії, Австрії, Швейцарії, Данії. Усі орнаменти – авторські до останнього штриха.

Побачити її роботи також можна на різдвяній виставці «Щедрик» у Національному музеї імені Андрея Шептицького у Львові. Триватиме виставка до 13 січня 2022 року.

Схожі публікації

Залишити коментар