Масштабне танцювальне свято юних виконавців відбулося в Ужгороді

від Комарі Альберт

В Ужгороді відбулася хореографічна подія року, в межах якої було проведено одночасно два конкурси: чотирнадцятий Міжнародний фестиваль-конкурс дитячої та юнацької хореографії “ПАДІЮН-Євро-Данс” і сьомий Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької творчості „Яскрава країна”.

Як інформують організатори, для конкурсантів це була унікальна можливість отримати оцінки та дипломи від двох незалежних складів журі, виступивши на сцені лише раз.

Цьогоріч на захід завітали хореографічні колективи з Київської, Одеської, Волинської, Житомирської, Івано-Франківської, Рівненської, Дніпропетровської, Полтавської, Закарпатської областей, а також юні танцюристи з Молдови.

Конкурсанти та керівники колективів обмінялися творчим досвідом, встановили нові контакти, підвищили професійний рівень підготовки. У рамках фестивалю відбудулися майстер-класи, а також лекція, яку провів Олександр Плахотнюк – кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри режисури та хореографії Львівського національного університету імені Івана Франка, заслужений діяч естрадного мистецтва України.

Фестивальний марафон охоптв насичену чотириденну програму та завершився галаконцертом і нагородженням учасників в обласному музичтно-драматичному театрі.

Схожі публікації

Залишити коментар