Збиття рейсу МН17: Росія залякує адвокатів родичів жертв трагедії

від Стожари

Адвокати сімей загиблих пасажирів авіарейсу МН17, які беруть участь у судовому процесі в Нідерландах, намагаються залякати.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

За словами адвокатів, вони бачили підозрілих чоловіків поблизу своїх будинків або біля будівлі суду.

Загалом нідерландських правоохоронців повідомили про чотири інциденти.

“Загалом можна сказати, що всі сторони судового розгляду обізнані про фізичні та цифрові загрози. Але ми ніколи не коментуємо, які конкретні заходи безпеки вживаються у відповідь”, – сказала офіційна представниця головного нідерландського антитерористичного управління NCTV Анна Софія Постум.

“Радіо Свобода” з посиланням на нідерландського мовника RTL зазначає, що наприкінці вересня NCTV попередило адвокатів, що за можливими спробами залякати їх може стояти Росія, запропонувавши їм заходи з охорони.

Нагадаємо, літак Boeing “Малайзійських авіаліній” рейсу MH17 із Амстердама до Куала-Лумпур збили над окупованою Росією частиною Донецької області України 17 липня 2014 року. В авіакатастрофі загинули 283 пасажири й 15 членів екіпажу.

Міжнародна спільна слідча група, до якої увійшли представники Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України, дійшла висновку, що літак збили із зенітно-ракетного комплексу “Бук” 53-ї зенітно-ракетної бригади ППО Збройних сил РФ, дислокованої в Курську.

19 червня 2019 року слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК «Бук». Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ Генштабу Збройних сил РФ, глава «ГРУ ДНР» Сергій Дубинський, підполковник ГРУ Олег Пулатов (усі – громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці «ДНР».

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Вже у листопаді нідерландському судовому комплексі “Схіпхол” розпочнеться 10-ий блок слухань у справі про катастрофу літака рейсу МН17.

Згідно з попереднім графіком, слухання проходитимуть 1-2, 8-9, 15-17 листопада.

Стежити за процесом можна буде за допомогою прямої трансляції.

Схожі публікації

Залишити коментар