Українців з усього світу запрошують у День української писемності та мови доєднатися до ХХІ Радіодиктанту національної єдності

від Стожари

21-й Всеукраїнський радіодиктант національної єдності відбудеться 9 листопада з 10.00 до 11.00 (за київським часом).

Згідно з повідомленням прес-служби Держкомтелерадіо, радіодиктант транслюватиметься о 10:00 на всіх платформах Суспільного мовлення.

Зазначається, що цей флешмоб відбувається вже 21 рік поспіль, а започаткувала його у 2000 році команда Українського радіо.

Автором тексту та читцем цьогорічного радіодиктанту буде український письменник Юрій Андрухович. Cаме Юрія Андруховича радіослухачі радили обрати автором тексту та читцем.

Науковою консультанткою проєкту вдруге буде професорка кафедри української мови Києво-Могилянської академії і провідна наукова співробітниця Інституту української мови НАН України Лариса Масенко. Тему радіодиктанту оголосять найближчим часом.

“Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти й викладачі навчальних закладів, але щороку диктант розширює межі – у ньому беруть участь представники найрізноманітніших професій, а також відомі спортсмени, актори, бізнесмени та політики. Студію для гостей облаштовують у читальній залі Національної бібліотеки імені Вернадського, де й цьогоріч відомі українці писатимуть диктант із дотриманням карантинних вимог”, – ідеться в повідомленні.

Радіодиктант транслюватимуть наживо “Українське радіо”, радіо “Культура”, телеканал “UA: Перший” та інші платформи Суспільного мовлення. Дмитро Хоркін зазначив, що Суспільне запросить писати радіодиктант президента, народних депутатів, міністрів, прем’єр-міністра, діячів культури.

Роботи будуть прийматися онлайн та офлайн протягом доби.

За умовами організаторів диктанту слід врахувати:

паперового листа з диктантом потрібно надсилати за адресою: вул. Хрещатик, 26, м. Київ, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада 2021 року;

фото чи скан роботи можна надіслати на електронну скриньку [email protected].

Текст диктанту буде оприлюднено на сайті Українського радіо 11 листопада, після чого електронні листи прийматися не будуть.

Організатори підготували електронну форму для надсилання робіт, яка буде оприлюднена на сайті Українського радіо 9 листопада.

Роботи перевірить спеціальна фахова комісія. Учасники, які написали роботи без помилок, отримають подарунки від партнерів проєкту.

Результати оголосять упродовж 1 – 2 місяців залежно від кількості отриманих листів.

Схожі публікації

Залишити коментар