Провідники СКУ взяли участь у ІХ Міжнародній науковій конференції «Українська діаспора: проблеми дослідження»

від Стожари

21 жовтня 2021,  провідники СКУ долучилися до ІХ Міжнародної наукової конференції «Українська діаспора: проблеми дослідження», організованої першим вищим навчальним закладом в Східній Європі і найстаршим в Україні – Національним університетом Острозька академія. Зокрема, Інститутом досліджень української діаспори (Institute for the Ukrainian Diaspora Studies), що є структурним підрозділом академії та носить ім’я професора Любомира Винара, відомого вченого в діаспорі й колишнього голови Наукової ради Світового Конґресу Українців.

Про це йдеться на сайті СКУ.

CRCMedia

Світовий Конґрес Українців на конференції представили: Наталія Пошивайло-Таулер, Регіональна Віцепрезидентка СКУ в Південній півкулі; Павло Садоха, Регіональний Віцепрезидент Світового Конґресу Українців у країнах Південної та Західної Європи, очільник комісії з питань трудової міграції при СКУ, голова Спілки українців у Португалії; Аскольд Лозинський, Президент Світового Конґресу Українців (1998–2008), президент Фундації Українського Вільного Університету; Марія Купріянова, Виконавча директорка Світового Конґресу Українців, та Марта Кебало, докторка (PhD) з антропології, Головна представниця СФУЖО до ООН.

Доповідачі представили дослідження, як на історичну тематику – вплив повоєнної імміграції, вклад жіночих організацій у розвиток української діаспори, наукові розвідки з японістики українців, так і щодо актуальних тем, такі як проблеми українських громад у ЄС та діяльність з протидії насильству, тощо.

«Наукова конференція в Острозькій академіі дозволила ще раз осягнути глибину та потенціал української діаспори. Особливо для мене, це майданчик в колі однодумців представити власне дослідження української діаспори в Новій Зеландіі», –  підкреслила Віцепрезидент СКУ у Південній півкулі Наталія Пошивайло-Таулер.

“Чому сьогодні так важливо говорити про єдиний 65-мільйонний український народ? Протягом десятиліть організована діаспора продовжує багатогранну роботу – виховує національно свідомі молоді покоління українців, розбудовує українську державу, розвиває освіту, плекає мову, сприяє залученню інвестицій до України, бореться за утвердження української церкви, сприяє визнанню правдивої пам’яті нашого народу. І сьогодні, коли Росія веде криваву війну проти України, ми пліч о пліч відстоюємо незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України”, – зазначила у своїй промові Виконавчий директор СКУ Марія Купріянова.

СКУ висловив вдячність організатору – Науково-дослідному центру «Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара» та всім учасникам конференції за плідну дискусію.

Нагадаємо, Портал української діаспори “Стожари”, був медіапартнером ІХ Міжнародної наукової конференції «Українська діаспора: проблеми дослідження».

Схожі публікації

Залишити коментар