В українській греко-католицькій парафії святого Дмитрія Солунського міста Севілья, Іспанія відбулося потрійне свято

від Стожари

В українській греко-католицькій парафії святого Дмитрія Солунського міста Севілья, Іспанія відбулося потрійне свято

Про це повідомив голова Пасторально-міграційного відділу Української греко-католицької церкви владика Степан Сус.

“До першої Сповіді та урочистого святого Причастя приступили діти, які пройшли курс катехизації. Сьогодні парафія перейшла на новий календар і тому відзначала храмове свято – святого великомученика Дмитрія Солунського за новим стилем. І звичайно, мені як єпископу було приємно вперше молитись святу Літургію у Севільї та на власні очі побачити ще одну активну парафію нашої Української греко-католицької Церкви в Іспанії”, – зазначив Степан Сус.

Він додав, що “молитовно на відстані з нами молився настоятель парафії о. Дмитро Савчук, який зараз долає життєві виклики у шпиталі, а біля святого престолу зі мною молились о. Святослав Миронюк, о. Юрій Бартко та о. Роман Островський”.

«Ви як спільнота і Церква згодились перейти на новий календар для того, щоб ваші діти і внуки мали змогу брати участь у богослужіннях і бути в церкві тоді, коли в Іспанії є державні свята і церковні свята за григоріянським календарем. Зміна календаря – це завжди новий виклик для кожної спільноти, однак головним для нас має залишатись не дата святкування, але саме свято, його зміст і значення для нашого духовного життя. Приємно, що сьогодні наші діти вперше приступають до святого Причастя. Так важливо, щоб наш приклад життя і бажання бути сильною, доброю та зрілою спільнотою заохочував і їх постійно бути в церкві. І хоч ми молились у стінах іспанського храму, який на деякий час перетворився у музей, до нього перестали ходити люди. Так важливо, щоб наша парафія і спільнота ніколи не стала музейною, чимось незмінним, але навпаки була відкритою для інших. По вулицях Севільї ще ходить багато українців, які не знають адреси нашої церкви. Можливо наш приклад життя і наше з вами запрошення, відкритість допоможе багатьом знайти дорогу до церкви, дорогу до Бога».

Нагадаємо, на свято Покрови, Голова Світової управи Спілки Української Молоді Андрій Бігун вручив Генеральному капелану СУМ владиці Степану Сусу відзнаку Духовного опікуна СУМ.

Схожі публікації