Українська діаспора з понад 20 країн світу взяла участь у Річних загальних зборах СКУ

від Стожари

Майже три сотні делегатів та гостей, представників українських громад та організацій, з усіх куточків світу, долучилися до традиційної зустрічі, аби підбити підсумки року та подивитися у майбутнє світового українства.

Вже вдруге Річні Загальні Збори Світового Конґресу Українців (СКУ) проходили у віртуальному форматі, що дозволило долучитися провідним лідерам української діаспори та продискутувати найважливіші питання, виклики і ключові пріоритети для світової української спільноти.

Урочисту частину Річних Загальних Зборів СКУ відкрив “Гімн України” у виконанні Львівської національної академічної чоловічої хорової капели «Дударик», під керівництвом Дмитра Кацала, у супроводі Академічного симфонічного оркестру «ІNSO-Львів» (International Symphony Orchestra) Львівської національної філармонії.

Серед почесних учасників Річних загальних зборів СКУ були делагати Світового Конґресу Українських Молодіжних Організацій (СКУМО).

Серед прийнятих зборами резолюцій, молодь діаспори відзначає: “Сприяти розбудові українського молодіжного руху в діаспорі та розгортання тісної співпраці між молодіжними організаціями діаспори і Україною та з іншими громадами і їхніми громадськими організаціями через регіональні складові організації СКУ, включно через створення міжнародних програм обміну молоді та започаткування програми для стажування української молоді з діаспори в Україні”. Відповідальними за виконання вказаної резолюції визначено проводи СКУ та СКУМО, молодіжні організації та офіси СКУ.

У СКУМО висловили вдячність всім делегатам, зокрема Евгену Чолію, за позицію та обмін думками. Молодь діаспори також вітає керівництво СКУ з успішним проведенням Річних загальних зборів.

У свою чергу СКУ дякує всім учасникам Річних Загальних Зборів, які долучилися з понад 20 країн світу.

Президент СКУ Павло Ґрод згадав у вступному слові велику і активну українську громаду в РФ, представники якої цього року не змогли долучитися через агресію російської влади, спрямовану щодо них, та висловив сподівання, що наступного року всі учасники Зборів зможуть зустрітися вже не у віртуальному форматі.

“Річні Звітні Збори СКУ пройшли на високому рівні, хоч і тривалість в онлайн режимі була 4,5 години, час промайнув швидко. Робота була скоординованою і чітко відпрацьовані напрямки роботи. Не відчувалось значних відхилень від регламенту, питання розглядались чітко, плани роботи комісій цікаві і заслуговували уваги. Звітність пана Павла Ґрода, – Президента СКУ, була конкретною та змістовною. Обговорені важливі пункти роботи складових організацій СКУ, зокрема був зроблений наголос на молодіжні організації”, – зазначає Людмила Млош – голова Центральної спілки українців Німеччини.

“Світовий Конґрес Українців. Більш ніж 160 українців, членів СКУ, прихильників та гостей з різних країн світу зібрала ця подія. Пишаюся бути причетною до цієї визначної події закордонного українства… Разом ми сила, ми доносимо світо спільно з усіма учасниками Конґресу. Таке надзвичайно приємне товариство людей, які щиро хвилюються за свою країну, люблять її, пам’ятають і роблять все можливе для її блага”, – розповіла співзасновниця Асоціації українців в Індії, поетеса Марина Акрам.

“Пишаємося тим, що ми є українцями!”, – додають в українській діаспорі.

Схожі публікації

Залишити коментар