Президент України привітав учасників річних загальних зборів Світового конгресу українців

від Стожари

Президент України Володимир Зеленський привітав учасників річних загальних зборів Світового конгресу українців.

Вітання Президента розміщено на сайті Президента України.

“Щиро вітаю провід Світового конгресу українців та усіх учасників зібрання з початком роботи цьогорічних загальних зборів і висловлюю вдячність за ваші багаторічні невтомні зусилля задля розвитку й процвітання України”, – йдеться в привітанні.

Володимир Зеленський зауважив, що понад півстоліття Світовий конгрес українців, згуртовуючи українську громаду за кордоном, спрямовує свою діяльність на підтримку і захист України.

“Завдяки злагодженим зусиллям світової спільноти українців і нашій плідній взаємодії Україна впевнено перетворюється на справжню європейську державу – вільну, демократичну і справді незалежну учасницю міжнародного співтовариства. Разом ми – непереможна рушійна сила, яка може здолати та військову агресію Росії проти нашої держави, і виклики пандемії COVID-19. Вірю, що ми також зможемо втілити мрію мільйонів українців про сильну, успішну і процвітаючу Україну, інтегровану до Європейського Союзу і НАТО.”, – відзначив Зеленський.

“Ми добре пам’ятаємо минуле, власноруч творимо сьогодення та з упевненістю дивимося у майбутнє. Адже, як сказав Василь Симоненко: «Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!»”.

Президент побажав усім учасникам Річних загальних зборів Світового конгресу українців успішної роботи, нових звершень, добра та мирного неба.

Нагадаємо, річні загальні збори СКУ відбудуться 23 жовтня. На них буде проведена серія круглих столів, присвячена трьом головним стратегіям – протидії російській агресії проти України і українців у світі, розбудові могутньої України і розбудові українського світу, українських громад у світі. Павло Ґрод закликав українські громади у світі слідкувати за обговоренням і втіленням цих стратегій.

Схожі публікації